Hogyan válaszolhatók meg az alábbi konvergenciával kapcsolatos kérdések?
Mondja ki a konvergens sorozatok hányadosának konvergenciájára vonatkozó tételt!
Mondja ki az a(n) = n-edik gyök alatt (a) sorozat konvergenciájára vonatkozó tételt!
Itt nem írhatóak le bizonyos karakterek, de remélem sikerült rájönnötök, hogy mire vagyok kíváncsi. Nagyjából tudom, hogy miről van szó, de nem tudom, hogy ezeket egy dolgozatban hogyan tudnám úgy pontosan megválaszolni, hogy biztosan maximális pontszámot érjek el.
Előre is thx.
Konvergens sorozatok hanyadosa a sorozatok hatarertekenek hanyadosahoz konvergal.
Az n-edik gyök alatti "a" sorozat a sorozat hatarertekenek n-edik gyökehez konvergal.
Ha jol emlekszem matematikai tanulmanyaimra...
Oszcillal... Nem az, amikor 2 hatarerteke van a sorozatnak, es a tagok felvaltva hol az egyikhez, hol masikhoz konvergalnak? Erre nem mernek megesküdni.
Ezekre a kérdésekre a válasz a legvilágosabban és legegyszerűbben abban a tankönyvben van, amelyből tanulnod kéne.
Vagy idemásoljuk, vagy pongyolábban fogalmazzuk meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!