Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Mi a különbség a hajócsavar...

Mi a különbség a hajócsavar és a lapátkerék közt? Elsősorban hatásfok értékek érdekelnek de minden más jellemzőbeli különbség is.

Figyelt kérdés
2013. júl. 1. 17:42
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

2:6, 2:8:

Nem az egész lógna ki csak a fele. Akkor jelentős hatásfok romlás van?

Mi az hogy hosszabb hajóvsavart válasszak?

Rendben majd szűröm a vizet.

2013. júl. 3. 06:37
 12/25 A kérdező kommentje:

Simko:

Kádár János szuperhajójára gondolsz?

[link]

2013. júl. 3. 06:39
 13/25 A kérdező kommentje:
a vizsugaras miben jobb a hajócsavarosnál? Abban is csavar van csak csőben.
2013. júl. 3. 06:46
 14/25 anonim válasza:

hát nem hatásfok romlás lenne, hanem elkezdene pörögni oldalra, mivel:

tegyük fel, óramutató járásával megegyezően forog a csavar, akkor elkezd a hajó jobbra vándorolni, pörögni, mivel csak az alsó része hajtja, az pedig jobbra tolja, ha a felső része is benne van a vízben, akkor viszont nem csinálja ezt, mivel a felső része pedig balra tolná, és a két erő kiegyenlíti egymást.nem lóghat ki egy kicsit sem, de talán a max az a teljes átmérő 7-8%-a ami kilóghat, azt talán még korrigálja a kormánylapát. saját tapasztalat.

2013. júl. 3. 16:40
 15/25 A kérdező kommentje:
Vagy két hajócsavar ellentétes forgásiránnyal...
2013. júl. 3. 16:43
 16/25 anonim válasza:
és úgy értve hosszabbat, hogy a lapátok dőlésszöge nagyobb legyen, ez azt eredményezi, hogy ugyan azzal a 90° fordulattal sokkal nagyobb tolóerőt érsz el. nem tudom láttad-e a Star Wars valamelyik epizódjában, amikor a víz alatt voltak, és egy szörny rájuk támadt, akkor azon a tengeralattjárón ilyen 3m hosszú hajócsavarok voltak. ok, hogy az csak egy film, sci-fi, de ez egy nagyon értelmes megoldás.
2013. júl. 3. 16:43
 17/25 anonim válasza:
jah a két hajócsavar is megoldás, csak akkor kettő kell, ellentétes forgásirányúak ugye, meg motor is kettő kell, meg igazából dupla annyi tápellátás, és mivel enyhén blokkolják egymást (gondolj a habverő turmixgépre) jelentős a hatásfok romlás.
2013. júl. 3. 16:45
 18/25 SimkoL ***** válasza:
Nem kimondottan a Kádár elvtárséra gondoltam mivel az elég kezdetleges volt a mostaniakhoz képest :) Hatalmas előnye, hogy nem szedi össze a hínárt és a szemetet a hajtótest képes átsiklani felettük. Bár a vizet valamilyen szinten itt is szürni kellene, de a vízsugaras hajtással már a kormányzás is meg van oldva. Láttam már egy párat a rendőrségnél - volt munkahelyem - a fiúk csak dícsérni tudták. A 'nagy' horgászok is előszerettel használják etetőanyag bejuttatásához az ilyen hajtással ellátott mninihajókat. Egy ilyen 'kishajó' ára 40.000 -től kezdődik.
2013. júl. 3. 17:04
 19/25 A kérdező kommentje:

jah a két hajócsavar is megoldás, csak akkor kettő kell, ellentétes forgásirányúak ugye, meg motor is kettő kell, meg igazából dupla annyi tápellátás, és mivel enyhén blokkolják egymást (gondolj a habverő turmixgépre) jelentős a hatásfok romlás.

Igazából a dupla motor nem feltétlenül baj mert ugy néz ki eleve az kell egyéb előnyök miatt. A tápellátással nincs gond mert hőmotor lesz, kettő se tud annyi hőt felvenni amennyi lesz. Az ellentétes forgásirány nem feltétlenül baj de nem értem mire jó. Ha eleve nem baj ha egyik irányba forog az egy db hajócsavar akkor miért baj ha kettő forog ugyanabba az irányba?

A hatásfok romlás viszont már baj. De azt hinném ha elég messze vannak egymástól ( a hajó két szélén) akkor már nem zaavrják egymást. elvileg ki lehet számitani mekkora az a távolság aminél már nem baj. Másik lehetőség hogy az egyik hajócsavar a hajó elején van. Elismerem nem szokványos de repülőgépnél bevált. Mondjuk én se szeretnék ilyennel ütközni. Repülőgépnél ezt a gondod hogy oldják meg?

2013. júl. 3. 18:02
 20/25 A kérdező kommentje:

SimkoL irta:

"Nem kimondottan a Kádár elvtárséra gondoltam mivel az elég kezdetleges volt a mostaniakhoz képest :) Hatalmas előnye, hogy nem szedi össze a hínárt és a szemetet a hajtótest képes átsiklani felettük. Bár a vizet valamilyen szinten itt is szürni kellene, de a vízsugaras hajtással már a kormányzás is meg van oldva. Láttam már egy párat a rendőrségnél - volt munkahelyem - a fiúk csak dícsérni tudták. A 'nagy' horgászok is előszerettel használják etetőanyag bejuttatásához az ilyen hajtással ellátott mninihajókat. Egy ilyen 'kishajó' ára 40.000 -től kezdődik."

Érdekes kérdés. Monduk én épitem az egészet nekem ingyen lesz. Gondolkozom rajta. Ezzel mi van ha csak félig lóg bele a vizbe? De legalább ez biztos nem zavarja egymást ha ebből kettő van.:))

2013. júl. 3. 18:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!