Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Tényleg így hat az emberre az...

Tényleg így hat az emberre az infrahang?

Figyelt kérdés
Nem nem arra a bizonyos barna hangra gondolok. Hanem ami annál is mélyebb. Láttam a Discovery-n egy ilyen feltalálós műsorban, hogy egy paráztató cuccot építettek, ami nagyon alacsony frekvenciát állít elő, amit nem hallasz, csak tudat alatt érzel, és félelem jön rád tőle. Szeretném megtudni, hogy ez hogyan működik, mekkora a szükséges frekvencia, és decibel.
2009. okt. 12. 21:21
 1/6 anonim ***** válasza:
30%
én azon a discoverin semmi értelmeset nem látok. Csak ajánlgatnak. Ócska kereskedelmi csatorna. Én inkáb a spektrumot nézem . százszor kultúráltabb. És szép természetfilmek mennek rajta a discoveriken meg csak a hülyeségek meg az ajánlók. ez a paráztatás is csak egy kereskedelmi fogás hogy nézd a műsoraikat.
2009. okt. 12. 22:09
 2/6 anonim ***** válasza:
48%
namost a decibelről annyit, hogy a 0 dB az emberi fül hallásküszöbe. Te magad írtad, hogy nem lehet hallani az infrahangokat, ez így van, tehát ezek mind 0 decibelesek az ember számára. Az más, hogy egyes szervekre is kihatással lehetnek, vagy vannak.
2009. okt. 13. 13:02
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Igen az infrahangnak a biológiai mellett vannak pszichológiai hatása is pl: bizonytalanságot, félelmet kelthet
2009. okt. 13. 13:23
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Vigyázz ezzel, mert bizonyos infrahangok (7 Hz környékén) fizikai sérüléseket is okozhatnak. A szervezeted egyes részei rezonálni fognak (pl. a véredényrendszerben a hajszálerek) - és akár szét is eshetnek emiatt.

Még mielőtt fegyvert akarnál készíteni: az infrahangok nem igazán irányíthatóak.

2009. okt. 13. 19:09
 5/6 anonim ***** válasza:

Azt a műsort én is láttam ^^

Ilyen kastélyba épít pár cuccot 3 idióta tudós? :D

Amúgy a kérdésre a választ nem tudom :D Engem is érdekelne

2009. okt. 13. 21:24
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Közismert tény, hogy az infrahangok lehetnek félelemkeltők. Régi ventilátorok, hűtőszekrények stb. gyakran okoznak efféle problémákat.

Az állatok is érzékenyek lehetnek ezekre a hangokra. Valószínűleg hanghatás miatt érzik meg előre a földrengéseket. A II. világháborúban megfigyelhető volt, hogy bizonyos háziállatok nyugtalankodni kezdtek a légitámadások előtt. Már akkor, amikor a rádió még be sem mondta a támadás közeledtét.

Általános megjegyzés azonban, hogy az infrahang témáját sokan szenzációsan kezelik, hatásait eltúlozzák.

2009. okt. 14. 08:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!