Tényleg így hat az emberre az infrahang?
Vigyázz ezzel, mert bizonyos infrahangok (7 Hz környékén) fizikai sérüléseket is okozhatnak. A szervezeted egyes részei rezonálni fognak (pl. a véredényrendszerben a hajszálerek) - és akár szét is eshetnek emiatt.
Még mielőtt fegyvert akarnál készíteni: az infrahangok nem igazán irányíthatóak.
Azt a műsort én is láttam ^^
Ilyen kastélyba épít pár cuccot 3 idióta tudós? :D
Amúgy a kérdésre a választ nem tudom :D Engem is érdekelne
Közismert tény, hogy az infrahangok lehetnek félelemkeltők. Régi ventilátorok, hűtőszekrények stb. gyakran okoznak efféle problémákat.
Az állatok is érzékenyek lehetnek ezekre a hangokra. Valószínűleg hanghatás miatt érzik meg előre a földrengéseket. A II. világháborúban megfigyelhető volt, hogy bizonyos háziállatok nyugtalankodni kezdtek a légitámadások előtt. Már akkor, amikor a rádió még be sem mondta a támadás közeledtét.
Általános megjegyzés azonban, hogy az infrahang témáját sokan szenzációsan kezelik, hatásait eltúlozzák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!