Azt a mindenit!!!!
De ne vegyétek komolyan!!
Ez szívatás, vicc, paródia!!!
"Newton mozgástörvényének átszabása
Einstein Newton mozgástörvényét, az e=½ mv2 képletet szabta át saját szája íze szerint.
Az egyenletben szereplő „e”, azaz energia, „munkavégző képességet” jelent. „m” a tömeg, míg „v” a sebesség. A képlet pontosan elmondja azt is, ha a sebesség nő, a „mozgási” energia miként változik. Einstein kitalálta, hogy a sebesség nem nőhet tetszőlegesen naggyá (Ki akadályozza meg ebben, vajon ő?), kitörölte tehát, vele az ½ konstansot is és kreált egy másik egyenletet. Ilyen átalakításra azonban semmi sem jogosította fel, pláne nem a fizikai törvények."
Ilyen ostobaság-együttest senki sem ír komolyan.
Van aki szerint egyszerűen leradírozta az 1/2-et? :))))
Nem is igen találok szavakat, de szerintem ez afféle paródia, vagy valami poén inkább.
Ez a cikk szzerintem parodizálja a sok áltudományos féligazság-gyűjteményt.
Azt hiszem, ezt hívják úgy, hogy tudástól el nem homályosított éleslátás. :-D
Én is végigolvastam. Kb. az egyharmadánál még vigyorogtam magamban, hogy majd leírom tételesen, hogy mi miért nem igaz ebben a cikkben. De a végére már csak legyintettem, mert ilyen mennyiségű tömény hülyeség ellen nem lehet észérveket felhozni. Tapasztalatból tudom, hogy azok, akik ennyire nagy lendülettel tudják "cáfolni" a relativitáselméletet, azok nem csak magát az elméletet nem értik, de még azt sem, ha valaki megmutatja, hogy a "cáfolatuk" hol és miért téves....
Ez egyfajta HIT, ez ellen észérvekkel nem lehet küzdeni.
Pedro
"tudástól el nem homályosított éleslátás"
Brilliáns megfogalmazás. Copyright? :D
Egykori kollégám (egy fizikus) használta, én is tőle kommunizáltam. De eléggé elvarázsolt fajta az ürge, szabadon használhatók a beszólásai. Felajánlom az ő nevében is szabad felhasználásra, nem hiszem, hogy megsértődne miatta. :-)
Pedro
Köszönöm ezt neked, kedves kérdező, jobbá tetted a napom ezzel az oldallal, rég nevettem ennyit.
Csubee SZTE Elméleti Fizika Tanszék
Amúgy meg, ha nem érted a témát, de érdekel ajánlom figyelmedbe Dávid Gyula tanár úr előadásait, amiben "konyhanyelven" magyarázza el az ilyenféle dolgokat, mint a relativitás, Higgs-részecske, antianyag és sok más, amit az ilyen oltári baromságokat erjesztő, hogy a tanár úr szavaival éljek, "ovisok" elmisztifikálnak és belemagyaráznak minden hülyeséget.
Itt az a rész amiben elmagyarázza a relativitást és a téridőt:
http://www.youtube.com/watch?v=JwmCuhYIChM
De félek, hogy ha valaki ilyen Marhama izékhez van szokva, nem foglya még így sem megérteni.
További szép napot!
Bizonyos részei hasznosnak tűnnek de vannak még nem igazolt részei ezért hívják még mindig csak elméletnek.
Einstein mondta egyszer, hogy amióta a matematikusok hozzányúltak már ő sem érti.Úgyhogy nekem ne állítsa senki, hogy egyszerű elfogadott középiskolás tananyag.
"Bizonyos részei hasznosnak tűnnek"
Az egész mai modern fizika felhasználja.
"de vannak még nem igazolt részei"
Egyetlen nem igazolt része sincs, valójában ez a fizika legtöbbször és leginkább bizonyított elmélete.
"ezért hívják még mindig csak elméletnek."
Nem, Azért hívják elméletnek, mert ez az elméleti fizika része, nem pedig a kísérleti fizikáé. Meg nem is nagyon tudom, mi másnak lehetne hívni.
"Einstein mondta egyszer, hogy amióta a matematikusok hozzányúltak már ő sem érti."
Ha mondta volna is, ebből nem következik semmi.
"Úgyhogy nekem ne állítsa senki, hogy egyszerű elfogadott középiskolás tananyag."
Nem állítja senki, mert nem középiskolás tananyag, legfeljebb megemlítik egyes eredményeit. A középiskolában már rég nem tananyag semmi, amihez 2 agysejtnél több kell. Ezért is születnek ilyen hozzászólások, mint a tiéd, meg ilyen "cikkek", amit a kérdező linkelt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!