Ha a haj maga élettelen és nem képes a regenerációra, akkor mégis miért van az a sok hajvégápoló szérum, sampon, kondícionáló stb. ami azt ígéri, hogy megszünteti a töredezést?
Tehát ami élő az csak a hajhagyma. Így egy élettelen dolgot kenni bármivel is abban bízva hogy regenerálódik elég érdekes... Vagy én gondolom rosszul?
Esetleg az a titka, hogy a töredezettség kialakulásától védi meg a hajat és a hajhullás természetes folyamata miatt egy kis idő elteltével szebbnek érezzük a hajunkat? Csak ezt úgy adják be, hogy eltünteti a töredezett hajvégeket?
Vagy a sok krém stb. a haj töredezett részét "összezsírozza" így keltve azt a hatást, mintha szebb lenne? Esetleg mindkét verzióban van valami?
Kedves kérdező, azon gondolkodtál már, hogy bőrön át életben fel nem szívódó vagy pont hajra semmilyen hatással nem lévő vitaminokat MIÉRT tesznek bőrápolókba, tusfürdőkbe, stb? :D
Vagy miért árultak fél évszázadig kalciumos készítményeket csontritkulás ellen, miközben kiderült a pasiknak pont a veszélyeztetett korban NEM épül be a csontjába?
A marketing rizsa nagyobbik fele KAMU, az is volt mindig.
" Esetleg mindkét verzióban van valami?"
Esetleg mindkét verzióban van valami :)
Az embereket nem érdekli a valóság, ha egy szebb illúziót kapnak helyette cserébe. Olyannyira nem, hogy ezért akár fizetni is hajlandóak. A marketing pedig pont erre épít.
nekem van egy három éves kislányom, szép hosszú hajjal. ugyanis növesztjük. pontosabban nő az magától, csak nem vágjuk le :)
mivel csecsemő kora óta én fürösztöm, így a hajmosás és a szárítás is az én dolgom. (egy időben lepasszoltam a hajszárítást az anyjának, mondván a te hepped a hosszú haj, b@szakodj vele te, de katasztrófa volt nézni, amit művelnek, plusz vizes is maradt a haja).
sosem voltam nagy véleménnyel a különböző női ketyerékről, ilyen-olyan kondicionálókról, balzsamokról, sőt a samponokról sem. (én magamnak néhány milliméteres hajat tartok, már ahol még van, és akkor mosom, amikor vágom, akkor is szappannal)
viszont azt kell mondjam, ég és föld a különbség, ha úgy próbálom a gyermekem haját mosás után kifésülni, hogy nem kentem rá balzsamot, vagy ha úgy, hogy igen. balzsam nélkül szinte minden egyes hajszála egyenként akad össze a végénél, szó szerint szét kell szaggatni őket a fésűvel (az, hogy ez mivel jár a gyerek részéről inkább nem részletezem), hogy kifésülhessem. balzsammal meg ha nem is , mint kés a vajon, de majdnem úgy szánkázik végig a fésű a hajzuhatagon.
szóval valamit csinál a balzsam és azt nem is rosszul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!