Mi a különbség élő és élettelen közt?
Kár volt lepontozni az első válaszolót. Nagyon is pontos választ adott.
Azért tettem fel a kérdést, mert azt vettem észre, hogy az "élet" keletkezésével kapcsolatos viták során a spontán keletkezést tagadók úgy tesznek, mint akik száz százalékig tisztában vannak a kérdésben megfogalmazott különbséggel. A kérdésem tehát elsősorban nekik szólt.
Ha már annyira tudják, ugyan árulják el nekem is. :D Én is tudni szeretném. :DDD
Ebből csak egy-két dolgot tudtam meg. Azt a "vas" tudást ami a - "az élet nem keletkezhet élettelenből" - hívők birtokában van, nem szereztem meg. :D
Érdekes téma amúgy. Hivatalosan az az élő, ami életjelenségeket mutat (táplálkozás, mozgás, kiválasztás, légzés, alkalmazkodás, szaporodás). de ez egy elég nyers fogalom így.
A kérdésedre a válasz SENKI NEM TUDJA. Ezért is találtak ki régen rá történeteket, hogy "Isten teremtett minden élőt", és pont ezért folyik olyan sok-sok kutatás, ezt még a tudósok sem tudják. És engem is nagyon érdekel. Lehet, hogy a lélek tart minket életben, de akkor az meg honnan volt? ÁÁ, nem vagyok ilyen ezoterikus. Viszont az élet spontán létrejöttében sem hiszek, ugyanis még tudományosan is bebizonyított tény: a véletlen esetek között nagyfokú rendezettség mutatható ki. Biztos van tudományos magyarázat, csak még nem leltünk rá.
http://www.youtube.com/watch?v=-88VLSTEZbM
1:46-tól magyarázza, hogy mi az élet. Nagyjából ez.
Nagyon köszönöm a linket! Midig is szerettem Dávid Gyula előadásait. Sokat megnéztem már, de ezt még nem láttam. Nagyon tetszett. :)
Amúgy ő is megemlítette az elején Gánti Tibor nevét, és a chemoton elméletet. Az első kommentemben azt linkeltem be... :D
Mindenkinek köszi a válaszokat, de várok még...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!