A diplomadolgozatom írásakor a bevezetőt szabad másolni?
Egy 5 oldalas bevezetőt és egy 1,5 oldalas lezáró részt 3 óra alatt megírsz összeszorított foggal és kész.
Idézni szabad, de nem 5 oldalt, hanem 1-1 mondatot. Egy ilyenért olyan plágiumot kapsz, mint a szél és ki is vágnak azonnal az egyetemről (természetesen diplomának búcsút inthetsz) Ennyit nem ér, csináld meg.
"Ez csak töltelék, nem akarom ezzel tölteni az időmet. Nem is értem minek kell. Senki nem olvassa el. Ha valakit a blabla érdekel a robotokról, akkor keres egy ezzel foglalkozó könyvet."
Értem én, hogy nem érdekel, de akkor is el kell valahol helyezned a munkádat az eddigi eredmények között. Nem lehet csak úgy a vakvilágba számolgatni. Kell, hogy legyenek elméleti alapok, amik alapján elindulsz. És biztos lehetsz benne, hogy elolvassák, elvégre azért van a szakdolgozat. Ha ebben a részben hibát, önellentmondást, plágiumot vagy bármit találnak, akkor hiába csináltad a számításokat, lehet bármennyire zseniális a dolgozatod többi része, kidobják az egészet a kukába. És nem fog senki sem olyan könyveket keresni, amiben ezek benne vannak, mert mint szakdolgozónak, az a feladatot, hogy teljes képet adj az adott területről. És ebbe az elméleti háttér is beletartozik.
Tessék erőt venni magadon, és kutatni elmélet után is. Öt oldal tényleg nem a világ, egy nap alatt meg lehet írni, utána meg foglalkozhatsz azzal, ami valóban érdekel. Amúgy ezek alapján biztos érdekes és eredeti lesz a dolgozatod, úgyhogy ne hagyd, hogy a bevezető kifogjon rajtad ;)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!