Hogy számítom ki a trapéz magasságát? Meg van adva az összes oldal a, b, c, d, .
Ha csak az oldalak vannak megadva, akkor több eredmény van.
Legalább az egyik szög is kell a pontos eredményhez. Vagy egy átló.
megin 1. vagyok
nem kő
lesz egy háromszöged a-c,b,d ódalakkaa
cos x=((a-c)^2+b^2-d^2)/2(a-c)b
a magasság meg m=b*cos x
oszt jónapot
A zutolsó matek zseni nem tuggya ja síknégyszögeket. (SE!)
Minnha rombuszrú hablatyóna, de asse bisztos.
Monnyuk nekem mindegy! :-)
Vaccsak be vót rúgva.
Nem kő, még mindig nem józanottá ki. Igyá kávét!
(Vagy tanúdd meg az általános iskolás anyagot!)
Merhogy annak a kúva trapéznak ugyi két ódala párhuzamos,
a zösszes többi meg nem.
17:11:
Mielőtt lehülyézel valakit, gondold át máskor, hogy nem te mondasz-e véletlenül baromságot! Milyen negyedfokú egyenletekről beszélsz?? Amit én írtam választ Pithagorasz-tétellel, vagy amit a másik válaszoló szinusztétellel, az miért nem jó? Én is csak azt tudom javasolni, h nézd át az 5.-es tankönyvet, józanodj ki, aztán gyere vissza!
1.: 18:15 Most ki mondta hogy nem úgy van ahogy mondod hogy két oldala párhuzamos!
2.: 18:38 Bocsesz a hülyézésért, de most igazam van! Ha nem szabályos (vagy másnéven húrtrapézról van szó), akkor ha felbontod két háromszögre és egy téglalapra, a két háromszög nem egyforma! Ezután mivel nem tudod hogy az alapból mennyi jut egy háromszög oldalára, fel kell írnod pithagorasz tételét mindkét háromszögre! Az egyik ismeretlen oldala mondjuk x, a másiké meg akkor a-c-x! Ha összevonod a két egyenletet és elkezded egyszerűsíteni, csúnya negyedfokú egyenlet lesz belőle! Szal lehet hogy összekevertem a trapézt a rombusszal így hajnali kettőkor, de az egyenletekhez nagyon értek!
Na, akkó mennyünk le dedósba e kora halynali órán!
Szal van egy általános háromszögünk, melynek oldalait ismerjük: a-c; b; d, oszt kíváncsiak vónánk de piszkosú az
a-c ódalhoz tartozó magasságra. Mija pék f@sza akadájoz meg bennünket, hogy kiszámójjuk monnyuk az a-c, meg a b ódal átal bezárt szöget? Ugye semmi, ha mán ismerjük a cosinus tételt! Na, esztet mán eccer lejírtam, ee kő óvasni, oszt annyit visszaböffenni, hogy pardon Daisy, eszt eeb@sztam! :-)
Az OK! De most csak a pitagoraszos kiszámításról beszéltünk! Hogy annak bonyolult a megoldása! Azt egy szóval sem mondtam hogy cosinus tétellel nem egyszerűbb!
Másrészről meg te is szidsz annyira másokat mint én, úgyhogy nem vagy jobb! NA PÁ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!