Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Hogy számítom ki a trapéz...

Hogy számítom ki a trapéz magasságát? Meg van adva az összes oldal a, b, c, d, .

Figyelt kérdés
2009. szept. 2. 17:52
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
71%

Ha csak az oldalak vannak megadva, akkor több eredmény van.

Legalább az egyik szög is kell a pontos eredményhez. Vagy egy átló.

2009. szept. 2. 20:20
 12/28 anonim ***** válasza:
18%

megin 1. vagyok

nem kő

lesz egy háromszöged a-c,b,d ódalakkaa

cos x=((a-c)^2+b^2-d^2)/2(a-c)b

a magasság meg m=b*cos x

oszt jónapot

2009. szept. 2. 22:40
 13/28 anonim ***** válasza:
84%
09-02 20:20-nak igaza van! Általános trapéznál magasság számításához nem elég a négy oldal ismerete! A többiek meg sík hülyék az egészhez, mert nem paralelogrammát írt, hanem trapézt! Egyébként a trapéznak mind a 4 oldala egyenlő hosszú! Kell egy szög, vagy egy átló!
2009. szept. 9. 02:06
 14/28 anonim ***** válasza:
64%

A zutolsó matek zseni nem tuggya ja síknégyszögeket. (SE!)

Minnha rombuszrú hablatyóna, de asse bisztos.

Monnyuk nekem mindegy! :-)

Vaccsak be vót rúgva.

2009. szept. 9. 07:06
 15/28 anonim ***** válasza:
100%
02:06-os vagyok! A 4 oldal egyenlős dolgot tényleg kevertem a rombusszal, és egyébként ki lehet számolni, de 1 bonyolult negyedfokú egyenletet kapsz! Ha valakit érdekel küldök e-mail-ben egy képet a levezetésről!
2009. szept. 9. 17:11
 16/28 anonim ***** válasza:
52%

Nem kő, még mindig nem józanottá ki. Igyá kávét!

(Vagy tanúdd meg az általános iskolás anyagot!)

Merhogy annak a kúva trapéznak ugyi két ódala párhuzamos,

a zösszes többi meg nem.

2009. szept. 9. 18:15
 17/28 anonim ***** válasza:
25%

17:11:

Mielőtt lehülyézel valakit, gondold át máskor, hogy nem te mondasz-e véletlenül baromságot! Milyen negyedfokú egyenletekről beszélsz?? Amit én írtam választ Pithagorasz-tétellel, vagy amit a másik válaszoló szinusztétellel, az miért nem jó? Én is csak azt tudom javasolni, h nézd át az 5.-es tankönyvet, józanodj ki, aztán gyere vissza!

2009. szept. 9. 18:38
 18/28 anonim ***** válasza:
69%

1.: 18:15 Most ki mondta hogy nem úgy van ahogy mondod hogy két oldala párhuzamos!

2.: 18:38 Bocsesz a hülyézésért, de most igazam van! Ha nem szabályos (vagy másnéven húrtrapézról van szó), akkor ha felbontod két háromszögre és egy téglalapra, a két háromszög nem egyforma! Ezután mivel nem tudod hogy az alapból mennyi jut egy háromszög oldalára, fel kell írnod pithagorasz tételét mindkét háromszögre! Az egyik ismeretlen oldala mondjuk x, a másiké meg akkor a-c-x! Ha összevonod a két egyenletet és elkezded egyszerűsíteni, csúnya negyedfokú egyenlet lesz belőle! Szal lehet hogy összekevertem a trapézt a rombusszal így hajnali kettőkor, de az egyenletekhez nagyon értek!

2009. szept. 10. 00:18
 19/28 anonim ***** válasza:
36%

Na, akkó mennyünk le dedósba e kora halynali órán!

Szal van egy általános háromszögünk, melynek oldalait ismerjük: a-c; b; d, oszt kíváncsiak vónánk de piszkosú az

a-c ódalhoz tartozó magasságra. Mija pék f@sza akadájoz meg bennünket, hogy kiszámójjuk monnyuk az a-c, meg a b ódal átal bezárt szöget? Ugye semmi, ha mán ismerjük a cosinus tételt! Na, esztet mán eccer lejírtam, ee kő óvasni, oszt annyit visszaböffenni, hogy pardon Daisy, eszt eeb@sztam! :-)

2009. szept. 10. 05:50
 20/28 anonim ***** válasza:
52%

Az OK! De most csak a pitagoraszos kiszámításról beszéltünk! Hogy annak bonyolult a megoldása! Azt egy szóval sem mondtam hogy cosinus tétellel nem egyszerűbb!

Másrészről meg te is szidsz annyira másokat mint én, úgyhogy nem vagy jobb! NA PÁ!

2009. szept. 10. 15:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!