Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Tegyük fel, hogy van egy...

Tegyük fel, hogy van egy 12000 számból álló számsor. A feladat, hogy megtaláljuk a következő 1000 számot, vagy 500 at. Milyen programmal tudnám kiszámolni?

Figyelt kérdés
Létezik ilyen program, ami matematikai számítások alapján meghatározza a következő minimum 500 számot?Ha toll - ceruza - számológép - matekfüzet lehetne csak segítségemre, milyen módszert kellene használnom?
2012. dec. 15. 09:47
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Jólvan srácok,köszönöm a válaszokat, örülök,hogy végig halgattatok,és kicsit okulhattam a válaszaitokból. Nem adom fel a dolgot, hátha... De a beágyazott infó alapján,és a válaszaitokból megértettem,hogy valóban közelebb áll a lehetetlenhez a kérésem,mint a lehetségeshez. Felpontozás járt mindenkinek. Üdv
2012. dec. 15. 13:30
 12/13 anonim ***** válasza:

Igen én is ugyanazt mondom, mint az előttem szóló.

A véletlenszámok generálása időben is változott. Ma már szerintem sokkal jobb módszerek vannak, mint pár évtizede.

Egy rulettgépnél nem feltétlenül elvárás, hogy tökéletesen szimulálja a véletlent. Ha nagyjából jól működik, akkor az az üzemeltetőnek már megéri. És gondolhatod, hogy egy nagyjából jó megoldást olcsóbb előállítani bármiből, mint egy tökéleteset.

Ha valakik elkezdik kihasználni a rendszer hibáját, és ettől veszteségessé válik a játék, akkor éri meg újabb összegeket költeni a fejlesztésre.

Emiatt tehát, ami apádnak ment, az neked nem biztos, hogy fog.

A valódi kockadobás és a valódi rulett se teljesen véletlen. Mert ha milliónyi paramétert meg tudnánk figyelni, akkor lehetne valamit kalkulálni.

Rulettnél azt hiszem csinálnak olyat, hogy géppel meg lehet mondani, hogy kb melyik tartományba esik a golyó. Természetesen akik segédeszközt használnak azt kitiltják a kaszinóból.

A gépi dolgok meg másképp működnek. Online kaszinókhoz szerintem elég jó randomgenerátort kell készíteni.

2012. dec. 15. 13:31
 13/13 anonim ***** válasza:

"Egy rulettgépnél nem feltétlenül elvárás, hogy tökéletesen szimulálja a véletlent. Ha nagyjából jól működik, akkor az az üzemeltetőnek már megéri."

Ez sem teljesen igaz, ugyanis a rullet és mindenféle játékgépek szándékosan nem véletlenszerűen vannak beállítva, hanem úgy, hogy mindenképpen az üzemeltető nyerjen, méghozzá megadott %-ok között.

2012. dec. 15. 14:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!