Valaki meg tudja mondani, hogy mi a feladat lényege, logikája? És miért kettő a megoldás?
Csak a számjegyek alakját figyeld!
Egyenes, görbe, kör-alakú, szögletes részekből állnak!!
Például a 0 egy kör alak....
Figyelem az alakzatokat, de mégsem értem :)
Akkor nem vagyok okosabb, mint egy ötödikes? :O
Áááááááááá, értem.
Ahány kör van a számsorban, annyi az eredmény. :)
A kedélyek megnyugtatása végett: Magyarországon a nagycsoportos óvodás gyermekek kizárólag a 6-os számkörben számolnak: kialakul a számfogalom, műveleteket (összeadást és kivonást) végeznek, két mennyiséget összehasonlítanak (több / kevesebb) stb.; de még csak a számok jeleit sem ismerik, csak figurákkal "dolgoznak".
Tehát nem képesek számokat olvasni, írni, egy jelet egy másik jellé átalakítani; és nem ismerik a műveleti jeleket sem.
Természetesen lehetnek (és vannak is) kivételek, de nem ez a jellemző.
Angliában 5 éves kortól kezdik az iskolát a gyerekek, nem tudom, mit tanulnak vagy mit nem.
DE: egy ilyen korú gyerek szerintem csak egy esetben tudja megoldani ezt a feladatot, még ha ismeri és le is tudja írni a számokat: ha külön instrukciókat kap hozzá. (Vagy ha megnevezi az utolsó sornál a 2-t, s azt a feladatot adó személy leírja...)
Így a feladat legfeljebb az lehet, hogy soronként számolja meg a köröket és a körhöz hasonló alakzatokat együttesen (az "ovális" szót nem sokan ismerik, a "tojás alakú" kifejezést talán inkább).
Üdv. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!