Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Nem lehet-e, hogy pontosan...

Nem lehet-e, hogy pontosan azért nem szülnek a nyugati (európai +amerikai) nők, mert egyszerűen nem tartják ezt az életmódot annyira hűdeszuperjónak? (az életmód részletei lenn)

Figyelt kérdés

robot, robot, robot, meló, meló, meló, tanulás, tanulás, tanulás, meló, robot, meló, tanulás, versengés, túlélés, még magasan képzetteknél is!!! Mert pontosan ugyanez vár a gyerekére is.

(ha valami nem érthető, akkor nézd meg a másik kérdésemet pontosan ugyanaebben a témában: "Egyetértetek-e azzal a nézettel, hogy Európában látszik..." )

2012. szept. 7. 23:17
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Persze ez a feminizmus egyik következménye. Amíg a nők otthon voltak, és csak az otthoni meló volt, addig könnyű, és ésszerű volt gyereket vállalni. Az viszont szerintem hülyeség, hogy azért nem vállalnak, mert a gyerekükre is robot vár, akkor ennyi erővel Afrikában se születnének gyerekek, hiszen úgy is csak az éhezés vár rájuk, erre fel van 10 gyere családonként... Viszont meg kell jegyezzem az, hogy csökken a gyermek vállalási kedv nem teljesen negatív dolog, hiszen ha még most is 3-4 gyerek lenne családonként nem számoltam utána de súrolnánk a 10 milliárdot, persze csökkenne az átlag életkor, de a bolygó nem végtelen...
2012. szept. 7. 23:43
 2/13 A kérdező kommentje:
Na ebből a kommentből is ordít, hogy nem olvastad el MINDKÉT KÉRDÉSEM.
2012. szept. 7. 23:44
 3/13 anonim ***** válasza:

de, lehet. akár ez is.

de, hiába is negálod az afrikai éhezést, a kérdés jogos. miért pont ez az életmód az, ami kiváltja a tudatalatti fogamzásgátlást?

amíg ezt a momentumot nem válaszolod meg, addig az elméleted ütőeréből messzire spriccel a vér...

2012. szept. 8. 00:36
 4/13 anonim ***** válasza:
Nem lehet, hogy az előző kérdést is te írtad ki?:D
2012. szept. 8. 00:47
 5/13 A kérdező kommentje:

én: "robot, meló, tanulás, továbbképzés, robot, meló"

Kérdésed: "miért pont ez az életmód váltja ki a tudatalatti (vagy tudatos-tökmindegy) fogamzásgátlást?"

válaszom: szerintem azért, mert nem vonzó ez az életmód annak tudatában, hogy mi a piramis legalján vagyunk (tökmindegy, hogy ffi vagyok -e vagy nő) tehát egy a biztos: robot, kiszolgáltatottság, örök versengés a kapitalizmus versenypályáján, ahol kiszolgáljuk a felső 2 %-ot mert a piramis legaljára születtünk, (akit nem újságok címlapjairól ismerünk, ha egyátalán ismerjük őket), és még a köv. generáció adófizetőit is "előállítjuk" nekik.

Szerintem ez az oka.

2012. szept. 8. 00:49
 6/13 anonim ***** válasza:
a felső 2%-ot ugyanúgy éri a hatás, az alsó 20%-ot meg szinte alig. miért?
2012. szept. 8. 01:04
 7/13 A kérdező kommentje:

Milyen hatás? Milyen alsó 20 %?

Nem értem.

A piralmis legalsó rétege nem a társadalom 20%-át hanem legalább 80 %-át teszi ki.

Köszönöm az eddigi válaszokat, sokat segítettek.

Most már várom mások válaszait is.

peace!

2012. szept. 8. 01:08
 8/13 anonim ***** válasza:

Érthető a kérdésed de a másik kérdést nem találtam meg. Link jobb lett volna.

Sztem teljesen jogos az a nézet h valaki nem akar egyilyen köv generációt előállítani és ezért nem akar gyereket.

De! Én szeretnék gyereket és egyáltalán nem a rendszer rabszolgájának fogom nevelni.

Már most is van rengeteg család aki kitört ebből és egyre többen vannak.

A család szeretete, önellátás, az élet szeretete stb. Nem úgy fogom fel hogy a piramis legalján vagyok. Ezt az életszemléletet akkor is lehet használni ha vki egy multinak dolgozik. De idővel ki kellene ebből törni. Pl otthoni növénytermesztés és sok más gyakorlati útmutató van már erről.

Tehát az a véleményem hogy te valszeg csak a rossz példákat látod. NEM kell így nevelned a gyereked és senkinek sem kell így élnie. Azt az életed éled amit választasz.

Többfajta siker van. De egyikért sem kell eladni a lelked. Ha valaki tényleg csak a pénzért és elismerésért gürizik akkor előbb utóbb kiég.

Na de a kérdésre: nem. szerintem az amerikai nők kicsit agymosottak és nem a gyerekeikre gondolnak, hanem csak azért nem szülnek mert a saját karriert dicsőséget többre tartják. Magyarul nem élik meg a nőiségüket, áldozatkánt viselkednek. A társadalom áldozataként.

2012. szept. 8. 01:13
 9/13 anonim ***** válasza:
Nem azért, hanem mert egyrészt sokáig tanulnak, amibe nem féér be a gyerek, vagy dolgozni kell, mert a férj keresete nem elég, vagy ha elég, akkor azért kell dolgoznia, hogy ne függjön a férjétől. Emellett nehéz gyereket vállalni.
2012. szept. 8. 20:05
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Értjük a kérdésed.

Belelehet magyarázni ebbe bármit de ,ez az igazság.

De ennek az az oka hogy a létbiztonságot veszélyeztető állapotok uralkodnak. Mindenki magasan kvalifikált helyekre törekszik hogy ne legyen annyira kiszolgáltatva a rendszernek. És ehhez idő pénz kell rengeteg. És nem fér bele a gyerek.

A mai világ rosszabb mint egy háború. :(

A háborúban tudni lehetett ki az ellenség és fegyvert fogva le lehetett győzni. Most a társadalom az ellenség.

Aki lent van az mind kiszolgáltatott. Nem csak munkaügyileg hanem ebből kifolyólag életviteli és egészségügyi szinten is. Azaz dolgozz rabszolga éhbérér 200%al és ha meghalsz jön a következő.

Erre épül fel a kapitalizmus. De ez a pont amit felhoztál csak a rendszer egyik problémája a számtalan közül.

Halálra ítélt rendszer.

"Rossz irányba halad a vonat ,és nem tudunk leszállni.

A rendszer egy ponton túl megbukik minden csak idő kérdése. Egy helyen lesz a végén minden anyagi. És utána???

Olyan lesz minden mint egy elbukott monopoly játék. Nincs tovább miért játszani mert senkinek nincs pénz a kezébe. Mért dobálná bárki is a kockát??!

2012. szept. 8. 20:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!