Jól értem, hogy az amerikai jogrendszer szerint az esküdtszék egy csapat vadidegen, és őket kell meggyőzni?
Figyelt kérdés
Ez Mo.-n is így van? Vagy rosszul tudom?2012. szept. 2. 13:15
1/6 anonim válasza:
A vád és védelem szereplőihez képest vadidegenek, de azért nem véletlenül vannak ott, és a joghoz sem teljesen dilettánsok, és vannak szempontok, amelyek alapján bekerülhetnek egy esküdtszéki csapatba..
Magyarországon is van ilyen, de csak bizonyos ügytípusoknál, ez csekély része az összes ügynek.
2/6 anonim válasza:
Rosszul tudod. Nálunk nem így van, nálunk a bíró dönt a bizonyítékok és jogok illetve előző bírói döntések alapján.
3/6 A kérdező kommentje:
Az, hogy Mo.-n így van-e, az kérdés volt, nem kijelentés, a "vagy rosszul tudom" pedig arra vonatkozott, hogy csakugyan vadidegenek-e az USA-ban. ;)
Amúgy szerintem ez akkor is gáz. Akkor magyarán rendezni kell egy drámát, minél jobban hatni kell tök idegenek érzelmeire, és akkor kedvezőbben ítélnek meg?
2012. szept. 2. 13:36
4/6 anonim válasza:
Elvileg az esküdtek sem teljesen laikusok (sok kritérium alapján válogatják őket), illetve tudtommal csak arról döntenek, hogy a vád megállja-e a helyét vagy sem. A többit a bíró intézi ott is.
5/6 anonim válasza:
#2! Jól tudom. A sógornőm is ezt csinálja, ha felkérik. Mondom, csak néhány ügytípusban.
6/6 anonim válasza:
Kérdező! Mint említettem, nem hülyék gyülekezete. Rendezhetsz drámát, ha nem állja meg a helyét, nem veszik figyelembe. Volt egy régi film, a címe: 12 dühös ember. Ez egy esküdtszéki tárgyalásról szól és igen tanulságos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!