Fényezők - Festők, Motorkerékpárt milyen festékkel fényezzek?
Figyelt kérdés
Kérlek segítsetek! Motoromat szeretném lefújni, de nem tudom milyen festéket használjak. Vannak azok az autó festékek amik két komponensűek, de azok drágák. Ajánlották a Neolux 1-K alkid zománcot, de abban nem vagyok biztos hogy beválna. Milyen festéket használjak és milyen alapozót hozzá? Olyan kellene ami nehezen karcolható, kopás és időjárásálló, de nem csak úgy szívós hogy a dobozra van írva. Köszi!2012. aug. 22. 11:37
2/2 anonim válasza:
Ugyan nem vagyok fényező, de volt már dolgom motorfényezéssel. Szerintem nem is igazán a festék a lényeg, hanem a lakk. Ezek az olcsó aeroszolos festékek, amik talán magát a lakkot is tartalmazzák (gondolom azért lesz olyan fényes) nem túl tartósak. Tudomásom szerint a fényezők is külön festenek és lakkoznak. A két komponensű lakk nem olyan drága, viszont sokkal keményebb, mert "megköt" és nem "megszárad". Vagyis a megkeményedést nem csak a hígítóanyag elpárolgása okozza, hanem a két komponens egymással való reakciója. Csak ajánlani tudnám ezt a megoldást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!