Vizirakéta meghajtásáról milyen elvek illetve meghatározások vannak?
Házidolgozatot kell késíteni bizonyos kísérletekről és én a vizirakétát választottam. A gond ott van,h részletesen akarom leírni a dolgozatomat de nem tudom,h hogyan kereshetnék rá az interneten. A rakétát készítéséről és működéséről sok videó van de a tudományos magyarázatok hiányoznak onnan. Nekem azok a dolgok kellenének, h milyen elvek kapcsolhatóak ehhez, illetve milyen erőhatások.
Kérlek írjatok le nekem fogalmakat erről,h találhassak valamit róluk!
Sok köszönet érte!
A rakéta működésének egyik alapja az impulzusmegmaradás tétele. A másik amit szerintem beleírhatsz az a függőleges hajítás, hogy milyen magasra jut fel a rakétád, ha ismerjük a kezdősebességét, vagy a ferde hajítás ha ferdén lövöd és kíváncsiak vagyunk milyen messzire megy. Esetleg még azt is odaírhatod hogy a stabilizáló szárnyak hogyan működnek, illetve hogy hogyan lehet irányítani a rakétát ( Bernoulli törvény)
Remélem segítettem valamenyit :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!