Ha a Titanic orral egyenesen belement volna a jéghegybe, akkor nem süllyedt volna el?
A 2007-es kiállítás honlapja (Origo) ma is működik, minden fotó fent van, belinkeltem, érdemes megnézni.
Én valamikor nagyon régen, még nem is volt szines tévé, akkor láttam egy filmet a Titanic-ról a tévében, azóta érdekel. Az OSZK-ban kis kamarakiállítás van a magyar dr. Lengyel Árpádról, aki a Carpathia egyik orvosa volt és ő látta el a hajótörötteket. A Carpathia az I. Világháború áldozata lett.
Ez a lényeg:
"A magyar orvos visszaemlékezéseiben azt is megjegyzi, hogy a katasztrófához az emberi hiúság, a pénzvágy és a társaságok eszement versengése is hozzájárult".
Én is úgy tudom, hogy nem sérült volna meg ennyire a hajó, ha szemből megy neki a jéghegynek. Viszont ha az ember azt gondolja, hogy még van idő kikerülni, akkor inkább megpróbálja kikerülni, minthogy kockáztasson egy frontális ütközést, főleg, ha azt hitték, hogy nem sérülhet meg egyszerre annyi oldalsó rekesz. Persze utólag könnyű okosnak lenni.
Én is láttam a kiállítást, nagy élmény volt. Egy első osztályú utas beszállókártyáját kaptam, Ida Straus kártyáját. A férje mellett akart maradni, így együtt haltak meg. Ott, a katasztrófa néhány órájában kiderülhetett, hogy ki milyen ember...
Bocs, elirtam a nevét. Mrs. Brown a tragédia után is segítette a Titanic kevés megmenekült harmadosztályú, kivándorló utasait. De az árvákat, özvegyeket is támogatta. Nem akármilyen asszony volt.
Lengyel Árpád könyve megjelent! A Libriben kapható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!