Ezt magyarázza meg légyszíves valaki, hogy ez miért van?!
Első ránézésre ez egy háromszög. Igazából viszont négyszög. Ezt a háttérben látható négyzetrács segítségével lehet bebizonyítani. A piros háromszög átfogójának meredeksége 3/8-ad, a türkizé 2/5-öd. Ez kis különbség, de így a nagy háromszög átfogója megtörik, tehát igazából négyszög. A területkülönbség az átrendezésből adódik.
A másodiknak mondom, hogy szerintem az egyes darabokkal nincs semmi baj, a két "háromszögben" az azonos színű elemek egyformák.
Kedves kérdező: ha még mindig nem érted, nyisd meg a linkedet, vegyél elő egy A4-es papírlapot és illeszd rá a felső háromszögben a piros elem átfogójára. (A ferde oldalára.) A türkiz elem egy picit túl fog lógni a papíron, vagyis a piros és a türkiz háromszögek átfogói nem esnek egy egyenesre, kb. 170-valahány fokos szöget zárnak be. (Most fáradt vagyok ehhez, majd reggel kiszámolom.)
Remélem érthető voltam.
Ügyes vagy, attól te még mindig nem 1 háromszöget, hanem 1 négyszöget rajzoltál le, az egyik konkáv, a másik konvex, innen az 1 egységnyi eltérés.
Látható és számolható is a dolog.
Többször nem mondjuk el...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!