Help. Magyarázza el nekem valaki légyszíves! Vatera! Postai utánvétnl pontosan ez, hogy működik?
Vaterán bocsátottam árverésre egy cipőt. Postai utánvétet jelöltem meg a szállítás módjára. Utána olvastam, hogy ez hogyan is működik, de nekem még mindig nem teljesen érthető!
vaterán kötelező megadni egy alapdíjat, ez mi? Mit takar ez?
Illetve, ha elkell az áru én feladom a csomago, kifizetem a posta költséget, nekem az a pénz visszajön?! És ha igen, hogy?
Az alapdíj nem értem mit takar? Azt jelentené, hogy mennyi a postai költség? Én azt honnan tudnám előre?! Nem értem! A szállítási költség fizetőjének a vevőt jelöltem meg!
Tehát ha kicsit bonyolult, az utánvét megjelölése mellett ott van egy kis kocka alapdíj felirattal!
Köszönöm a válaszokat!
Szia!
Az alapdíj azt takarja, hogy mennyibe kerül a postai költség. Amit vagy te állsz, vagy a vevő. Pl. én levélként előre utalás után-t szoktam megjelölni, ami pl. 300 Ft. Ekkor a vásárló látja, hogy majd annyiba kerül a posta költség és az árum árán felül ezt is ki kell fizetnie.
Meg kell adni a szállítási költséget is. Vagy a vevő, vagy az eladót terheli ez. Hogyha a vevőt terheli, akkor jön képbe az alapdíj. Mert akkor azt a vevőnek kell kifizetnie és bankon keresztül azt az összeget átutalja neked. De hogyha úgy állítottad be, hogy a szállítási költséget az eladót terheli, akkor bizony azt neked kell kifizetni és nem kapod vissza a postaköltség árát.
Szóval igen. Az alapdíj a posta költséget jelöli. Ilyenkor csak tippelni tudsz, hogy kb. mennyibe kerülhet majd. Ha a vevőt jeölted meg szállítási költség fizetőjének, akkor az alapdíjt is át fogják neked utalni. Ha van még kérdésed írj! Remélem nagyjából érted már az elmondottak alapján :)
Szia!
A postai utánvét azt jelenti, hogy akkor kapja meg a címzett a küldeményt, ha kifizeti az általad megadott díjat. Ez legyen a cipő ára plusz a postaköltség.
A posta honlapján van kalkulátor. Ott meg tudod nézni, hogy mennyi lesz a csomag díja, vagy kérdezd meg a postán. Ez lesz az utánvételi összeg. A postaköltséget előre kell Neked kifizetni.
manju
Nagyon köszönöm szépen. Csak tippeltem, hogy mennyibe kerülhet. Egy teljesen bőr Gant cipőről van szó ( kívűl-belűl, talpbetéttel együtt bőr..szóval van egy kis sullya )Gondolom ezen is múlik, hogy mennyi a postaköltség.
2000 forintot írtam alapdíjnak!
Mi van ha ez kevesebb vagy esetleg több? Nem tájékoztattam akkor félre a vevőt?:S
Szia!
A csomag díja 20 kg-ig 1050.- + az utánvét díja. Ez már attól függ, hogy mennyiért sikerül eladnod.
Pl.
csomag - 1050.-
eladás - 7000.-
utávét szolgáltatás - 285.-
összesen 8335.-
Ez belefér az pénz visszaküldésének 10000 Ft-ig tartó díjába - 445.-
Végösszeg 8780.-
Ennyit kell kifizetnie a címzettnek. (Remélem jól számoltam.)
manju
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!