Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Légyszives valaki magyarázza...

Légyszives valaki magyarázza ezt el nekem! Hogyan kell megoldani ezt a feladatot?

Figyelt kérdés

A helyzet az, hogy eddig nem volt normális matek tanárunk, ráadásul minden évben más volt, és erre az évre pedig kaptunk egy elég kemény tanárnőt. Most fogok érettségizni.

Íme a feladat:

a,

Határozza meg a és b értékét úgy, hogy a következő egyenlet egy kör egyenlete legyen!

2x^2+ay^2-12x+4y+b=0

b,

Írja fel az előző körökkel koncentrikus 5 egység sugarú kör egyenletét!

Határozza meg a kör 6 abszcisszájú pontjaiban húzott érintők metszéspontjának koordinátáit!

2011. jan. 8. 18:14
 1/3 anonim ***** válasza:
Huu, ezt reg tanultam, de en is iden erettsegizek szal atkine vegyem. Ha jol tom a kor egyenlete: (x-x_0)^2+(y-y_0)^2=r^2. Az egyenletet be kell osztani 2-vel. lesz egy a/2-d ami 1 kell legyen, tehat az a=2. Itt mar ki kell alakits teljes negyzeteket es ami megmarad azt atviszed a jobb oldalra es az lesz =r^2. A b pont is nemsoakra meglesz:P
2011. jan. 8. 19:53
 2/3 anonim ***** válasza:

a b-nel: ki kell szamold a b-t: 10-b/2=5^2=> b=-30

a masodik resznel meg az egyenes egyenletet meg a kor egyenletet egyeneletrendszerbe rakod es valoszinuleg majd meg kell oldj egy parameteres masodfoku egyenletet aminek a deltaja 0 kell legyen mert akkor erinti az egyenes a kort. Remelem jo dolgokat irtam

2011. jan. 8. 20:07
 3/3 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ:)
2011. jan. 13. 19:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!