Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Lehetséges az, h. belekerüljün...

Lehetséges az, h. belekerüljünk a feketelyukba?

Figyelt kérdés
ha esetleg egy űrrepülés során bekerül oda vaalki,akkor tulajdonképpen mi történik vele? egy nagy sötét helyen lesz és kész?nem értem :S
2009. jún. 14. 19:17
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

A fekete lyuknak olyan erős a vonzása, a sűrűsége, hogyha belezuhansz, akkor végtelen kicsire összenyomódsz.

Nagyon leegyszerűsítve.

2009. jún. 14. 19:21
 2/10 A kérdező kommentje:

azta oO

köszönöm

2009. jún. 14. 21:16
 3/10 anonim ***** válasza:
98%

Még mielőtt bekerülnél, a kisebb fekete lyuk darabokra tép. Ugyanis a közelében olyan erősen változik a gravitáció, hogy azt nem bírod ki (a lábadat tízszer olyan erősen vonzza, mint a fejed).

Aztán széttépi a részeidet is, majd az atomjaidat is.

A nagyobb fekete lyuk csak akkor tép szét, ha már bekerültél az eseményhorizont alá.

No meg az sem egy nagy élmény, amikor a vége felé pár 100 km-es köröket teszel körülötte: 20 mp alatt mondjuk 100000 ilyen kört.

2009. jún. 14. 22:03
 4/10 anonim válasza:
4%
22:03 - azt a rész nem nagyon értem, hogy változik a "gravitáció"?! úgy tudom, a fekete lyukak kinn vannak az űrben, ahol nincs se légtér, se gravitáció! ezért lebegnek az emberek, ha az űrbe utaznak!
2009. jún. 14. 22:34
 5/10 A kérdező kommentje:

úristen :O

nem gondoltam volna:']

2009. jún. 14. 22:34
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
2009. jún. 14. 22:51
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
de mire elég közel kerülnél a lyukhoz, addigra már felborul a planetáris rendszer, szóval a földnek reszeltek, és még akkor meghalsz, de ha netán túléled, akkor a fekete lyuk olyan gyorsan szippant be, hogy nem veszed észre, szóval nem fáj, ha beszippant! :D amúgy egy ilyen lyuknál az idő is torzul de nem tudom hogy
2009. jún. 16. 13:18
 8/10 anonim ***** válasza:
Énvalami olyasmit olvastam, hogy az eseményhorizont (szingularitás) az a felület ahol a szökési sebesség pontosan a fénysebességgel egyenlő. Vagyis itt gyakorlatilag annyira torz a tér és az idő, hogy innen az egész világegyetemet be lehet látni és az álló idő miatt végtelen ideig. Ha nem állna meg a fény és nem szakadnál atomjaidra... :D
2009. jún. 20. 20:40
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
22:34 - A gravitáció független a légkörtől és a helytől. A légkört mi tartja a helyén? Gravitáció! A Földet mi tartja körpályán? Gravitáció! Az űrben mi formálja a folyadékokat gömb formájúra? A saját maguk gravitációja!
2010. jan. 18. 17:42
 10/10 anonim ***** válasza:
a fényt nem ereszti,de ha létezik valami ami gyorsabb a fénynél,az maga a fekete lyuk mágneses mezeje.ahhoz,hogy belekerülj több mód van rá.1. ha erre jön. 2. ha te mész oda. bekerülni be lehet,csak lehet,hogy nem élnéd túl. Szerintem akkor lenne esély rá,ha létre hoznánk fekete lyukat,mielőtt beszippant,és talán megmenekülsz attól,hogy beszívjon,mert a másik vissza tartana. Lelassítható lenne az ereje .Az is lehetséges,hogy az erősebb szív magába. :S
2011. ápr. 12. 10:18

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!