Hogyan kell kiszámítani a trapéz / húrtrapéz területét?
Több oldalon is kerestem, de mindenhol mást írnak. Ha valaki esetleg tudja kérem cselekedjen, ne késlekedjen a kiírással,
mert nagyon fontos lenne hamar megtudnom ( közeleg a felvételi időszak is ).
Köszönöm
A googleön és a wikipédián mindenhol más van, de amúgy hallottam róluk és azt is tudom, hogy a wikipédia nem megbízható.
Nem akarok, hanem muszáj matekból központi felvételit írni, hogy gimibe mehessek.
A magyarázást és a választ köszönöm.
"A googleön és a wikipédián mindenhol más van,"
de tartalmilag ugyanaz, és mind megegyezik a Vivien Dóra által beírt megoldással.
"azt is tudom, hogy a wikipédia nem megbízható"
Ilyen alapszintű kérdésekben nyugodtan megbízhatsz benne. Elmélyültebb tudományos munkához valóban nem a legmegbízhatóbb forrás.
"Nem akarok, hanem muszáj matekból központi felvételit írni, hogy gimibe mehessek."
Ebben a mondatodban van egy ellentmondás, ugyanis senki nem kényszerít rá, hogy gimibe menj. Ha meg mégis mész, akkor annak ez az ára. Nem véletlenül írtam, hogy keress magántanárt. Ha ilyen szintű kérdésekkel van gondod, nagyon rá kell feküdnöd, hogy elfogadhatóra felhozd a tudásod matekból. Ha esetleg a felvételid sikerülne is, akkor sem ajánlom, hogy végigszívd a 4 vagy 5 évet a matek miatt.
A két párhuzamos oldal összege (a+c általában) szor magasság, osztva kettővel. [(a+c)*m]:2
Ugye, ezt lehetne normálisabban is felírni, csak nem tudok törtvonalazni itt, a lényeg, hogy az osztást törtvonal-kettő-ként is felírhatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!