7+5+8x (3+7) +1x6 helyes eredmény?
Általános iskola alsó tagozat, ha jól emlékszem, harmadik osztály: műveleti sorrend.
Először a zárójelezett műveleteket végzed el, balról jobbra haladva (a bal és jobb fogalmát külön nem magyarázom). Egy zárójeled van, annyira nem nehéz, lesz benne 10. Leírod, megjegyzed, a lényeg, hogy ne vesszen el az eredmény.
Utána a szorzások, osztások jönnek, szintén balról jobbra. Az első a 8*(3+7), ami ugye 8*10, mert a zárójelet már felbontottuk. Annak 80 az eredménye. A végén van az 1*6, annak pedig - milyen meglepő - 6.
Megint vissza az elejére, összeadás, kivonás következik. 7+5=12. 12+80=92. 92+6=98.
Valahogy így jön ki.
Jézusom.
Az előttem szóló lehet, hogy okos, de alapvetően kedves.
Képes volt válaszolni.
Könyörgöm, ez tényleg ált. isk. harmadikos anyag!
/És nehogy betelefonálj, úgyse nyersz./
Nem gondoljuk. Tudjuk.
Egy telefonnal még nem kerülsz adásba. Legtöbbször csak a műsor legvégén nyílik meg az egyetlen vonala a műsornak és akkor adnak be egy telefonálót. De még az sem biztos hogy nyer.
nah én a múltkor láttam egy ilyet kiszámoltam(soha nem telefonálok ilyen műsorba,most se)
nagyon egyszerű volt a feladat.volt egy betelefonáló megmondta az eredményt, ami tökéletes volt,erre azt mondja a cicanőci:saaaaaaaaaaaaaajnos nem ez a helyes válasz..na pfff...
aztán láttam apró betűvel ki van írva h.adja össze a képen látható összes számot vagyis nem a műveletet kellett elvégezni hanem mindent amit csak látsz összeadni...a matematikai jelek figyelembevétele nélkül...szóval csalás az egész...a 89 amúgy jó válasz lenne elvileg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!