Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Sorozat határértékénél a lim...

Sorozat határértékénél a lim alá kell valamit írni?

Figyelt kérdés
Most kezdtük a határérték számítást és a tanár mindig odaírta, hogy n tart a végtelenbe. Az nem kell oda, ugye?
2011. dec. 8. 16:56
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:

Szerinted viccből írta oda?

Határértéknek csak akkor van értelme, ha megadod mit is értesz határ alatt...

2011. dec. 8. 17:29
 2/18 _Jessy_ ***** válasza:
Végtelenben vett határértéknél azt hiszem nem szokták odaírni, de inkább írjad, az a biztos.
2011. dec. 8. 17:35
 3/18 anonim ***** válasza:

Érted te egyáltalán a határértéket?

Le tudnád írni ennek az állításnak a jelentését:

lim (1/n) = 0 n--> ∞ esetén.

Ha igen, elhiszem, hogy érted.

2011. dec. 8. 17:42
 4/18 anonim ***** válasza:

Általában ( ha nincs kikötve, hogy az n->végtelen-t nem kell kiírni, mert csak olyan feladatokat kell megoldani ), akkor ki kell írni. Ez mutatja, hogy n "merre megy".

Ha 1/n, n->végtelen limeszét kell kiszámítani, akkor 0, mert minél nagyobb a tört nevezője, annál kisebb az értéke, és annál jobban közelít a 0-hoz. (1/2, 1/3, 1/4, stbstb ).

Sőt, tovább megyek. Bármilyen c/n (c konstans) n->végtelen, limesze 0.

2011. dec. 8. 18:00
 5/18 _Jessy_ ***** válasza:
"Érted te egyáltalán a határértéket?" Ez nekem szól, vagy a kérdezőnek, mert én értem.
2011. dec. 8. 18:29
 6/18 A kérdező kommentje:
Igen tudom mi a lim(1/n) n->inf.. És azért gondoltam, hogy nem kell mert mindenképpen n->inf.. És nem csak gondoltam, hanem olvastam olyan könyvet, ahol nem írta oda.
2011. dec. 8. 18:41
 7/18 A kérdező kommentje:
Mondjatok olyat, ahol n nem a végtelenbe tart.
2011. dec. 8. 18:43
 8/18 _Jessy_ ***** válasza:
pl. lim(1/n) n->+0 :)
2011. dec. 8. 19:01
 9/18 A kérdező kommentje:
De hogy tartana 0-hoz mikor 1-nél kezdődnek a n-ek?
2011. dec. 8. 19:06
 10/18 _Jessy_ ***** válasza:
nem kitétel, hogy n egész legyen, az sem hogy növekedjen, és ugye ebben a konkrét esetben értelemszerű, hogy 0 nem lehet.
2011. dec. 8. 19:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!