Milyen olyan számok vannak, amelyet önmagával megszorozva negatív számot adnak?
már írt: a kvaterniók.
lehet velük találkozni játékfejlesztésnél pl, a modellek forgatása 3d-ben. de szerencsére általában nem kell ismerni a komplex számokat hozzá, de gondolom a háttérben akkor azok vannak.
Meg űrhajók navigálásánál is állítólag használják őket. Azért jók, mert a használatukkal nem keverednek össze a forgástengelyek
Kedves első, tényleg nem kellene tudnom róla, de kíváncsi vagyok rá.
Valaki esetleg tudna adni egy normális választ a kérdésemre?
Ez valóban nem kilencedikes tananyag.
Pl.: 5i * 5i = –25
Ez az „i“ –vel való leírás olyasmi, mintha a negatív számokat nem úgy írnánk pl. hogy –3, hanem a negatív előjelet külön tennénk és mögéje, vagyis valahogy így:
–3 = 3(–1)
Az „i“ valójában előjel akar lenni, hasonlóan mint a „–“ a negatív számok esetén. Ilyen módon nem két előjelet ismerünk (+, –), hanem négyet (+, –, i, –i).
Itt írnak róla bővebben:
Ezt nehéz lesz kilencedikes szinten megmagyarázni.
Köszi, hogy próbálsz segíteni, de én ezt feladom.
Egyébként ezzel Hawking Az idő rövid történetében olvastam, ami elvileg úgy van megírva, hogy mindenki értse... Na ennyit erről...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!