Hogyan lehet növelni egy impulzushajtómű tolóerejét?
Figyelt kérdés
A beáramló gáz mennyiségével és a gyújtás frekvenciájával tudom hogy lehet, de van-e valami egyéb megoldás ezeken felül?2011. okt. 27. 22:06
11/14 A kérdező kommentje:
A név a PULSE JET-ből van. az én fordításom alapján lett impulzushajtómű, magyar oldalakat nem találtam ebben a témában, ezért mégegyszer elnézést a helytelen fordításért.
2011. okt. 27. 22:39
12/14 anonim válasza:
Nem nagyon tudod állítani. Illetve csak szűk határok között. Egy ilyen adott hajtómű mindig méretezett szerkezet. Az egész szerkezet minden egyes mechanikai mérete pontos számításokkal méretezett. A cső átmérő, a görbületi sugár, az égéstér térfogata a beömlő, kiömlő nyílások keresztmetszete, meg minden. Egy adott hajtómű ideálisan egy adott frekvenciával fog üzemelni, és ideális körülményekhez még az áramlás sebessége is fontos. Ha nagyobb tolóerőt akarsz akkor azt kizárólag egy másik, máshogy méretezett szerkezettel fogod tudni elérni.
13/14 A kérdező kommentje:
Ahham köszi.
Az a problémám, hogy semmilyen számítást nem találtam a tolóerő kiszámítására, ezért a tolóerő nagyságát csak a kész hajtómű tesztelésével tudom megállapítani. Ha tudsz valami módszert arra, hogy a tolóerőből hogyan lehetne a méreteket (elég lenne 1-2 méret is, a többit ahoz tervezném) kiszámolni, annak nagyon örülnék.
2011. okt. 28. 10:51
14/14 anonim válasza:
Örülök, hogy más is foglalkozik rakétahajtóművekkel. A tolóerőt növelni nem igazán fogod tudni. Viszont ha azonos üzemi hőmérsékleten találsz olyan hajtóanyagot, amelynek az égése után a kiáramló gázok relatív molekulatömege a legkisebb azzal növelni tudod az impulzust. Sok sikert!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!