Számoljunk kicsit?

Ez szerintem is 11.
Gondolom szorzásra gondoltál az "X" -el.
Ehelyett érdemesebb lenne használnod a numerikus billntyűzeten a "9" -es gomb feletti "*" -al jelölt gombot.
Az "X" momentán nekem a replusz műveletet jelenti, de az eredmény, azzal végrehajtva is 11.
Üdv!

Nem a szorzásjel keveri meg az embereket...
Nincsenek tisztában a műveletek sorrendjével és a zárójelek jelentőségével...
Nem is tudom, hogy ez 3-os, vagy 4-es anyag amúgy...:D
Akkor lenne nulla, pupákok, ha az összes összeadás egy zárójelben lenne és a zárójelben lévő kifejezést szoroznánk nullával..

Ez egy jó beugratós feladat.
Tény először végezők el a szorzást.
ÉS én 134 IQ-val és végig ötös matekkal is beugrottam. Ennyit a mások cikizésén.
A beugratós feladat a JÓ.

nem tűnt fel, magamtól fel sem merült bennem, hogy ez zavaró lehet akár - van egy tökéletesen egyszerű és mechanikus szabály, hogy milyen sorrendben kell elvégezni a műveleteket, azt kell alkalmazni egy nem éppen bonyolult példán.
Ha ez valakit megzavart, hogy ott több egyes van, akkor valamit nagyon csúnyán nem értett meg a műveletek elvégzésének sorrendjéről, ami viszont számomra meglepő dolog, mert nem értem, mit nem lehet belőle érteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!