Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Pszichológus vagy divattervező...

Pszichológus vagy divattervező szeretnék lenni. Igazából tudok dönteni, mindkettő vonzz egy kicsit.! Melyikre hol lehet tanulni, és mennyit? Melyikre van nagyobb kereset jelenleg M. O-on?

Figyelt kérdés
2009. nov. 22. 10:28
 1/5 anonim válasza:
81%
Szia M. O -on egyikből se lehet megélni.:( sajnos ez van
2009. nov. 22. 10:57
 2/5 anonim válasza:

Én divattervezőnek tanulok és nagyon szeretem. Kapcsolatokon, elszántságon, kitartáson, tehetségen múlik sztem mennyire fogsz belőle megélni. De nem értek azzal egyet, hogy nem lehet belőle megélni. S.Hegyi Luciánál pl 500.000 ft egy konzultációs alkalom, szóval meg lehet belőle élni. Én a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem textiltervező szakát ajánlom, 3+2 év. De jó még a KREA, az főiskola, talán 4 év.

Pszichológiából az ELTE/pszichot tudom.

Engem is érdekelt mindkettő szak. Én úgy oldottam meg ezt a problémát, hogy felvettem tanár szakot is az egyetemünkön (MOME)és ott sok pszichológiát kell tanulni. :-)

2009. nov. 22. 11:12
 3/5 anonim ***** válasza:
na igen, bár a divattervezőből ha vannak összeköttetéseid, akkro azért léehet pénzt csinálni
2009. nov. 22. 12:09
 4/5 anonim ***** válasza:

Iparművészeti Egyetemen van textil szak. Közben tanulj meg NAGYON JÓL angolul, meg franciául, mert ahhoz, hogy sikeres legyél, emigrálnod kell.

Pszichológusként is lehetsz sikeres - lehetnek eredeti gondolataid, írhatsz könyvet, lehetsz reklámpszichológus - a sikertelenség csak akkor biztos, ha nincsenek eredeti gondolataid, és túl gyáva vagy jól eladni magad.

Sőt, lehetsz divattervező-pszichológus is, aki ruhákat tervez, aztán jól elmagyarázza, hogy miért tesz jót a női léleknek az általa tervezett dekoltázs, vagy zsebvarrás.

Sok sikert!

2009. nov. 23. 02:36
 5/5 anonim ***** válasza:
7%
Tehát neked mindegy, csak ne kelljen dolgozni. Így halad előre a nemzet!
2009. nov. 23. 11:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!