Ha két autó 100 100 km/óra sebességgel frontálisan egymásnak ütközik az olyan mintha egy autó 100km/órával a falnak ütközne? Newton 3. törvénye szerint igen
De ez így van!!!
Ezt nem kell vitatni. Én is 20 évesen tudtam meg hogy így van.
Csak az nem tudom hogy miért.Állítólag valami 2 szeres tömeg miatt feleződik az összeadódott sebesség.
Igen, jól gondolod.
1. A két azonos tömegű autó találkozási pontja (amikor összemennek) a találkozást követően nem mozdul (mert mitől mozdulna egyik vagy másik irányba a minden azonossága miatt), innen kezdve ott akár végtelen tömegű fal is lehetne, mert akkor az sem mozdul, ugye?
2. Az sem igaz, hogy a két autó 100-al, az olyan, mintha egy 200-al. Miért?
Mert a mozgási energia a sebesség négyzetével arányos, 1 autó 200-al számszakilag egyszerűsítve 40000-es mozgási energiával rendelkezik, 2 autó fejenként 100-al pedig 10000*2 =20000 mozgási energiát képvisel összesen...
A fizikatanárod meg forog a sírjában...
Amúgy meg fogod magad és kiszámolod az erőket és megvilágosodsz...
A gyűrődést hagyjuk ki az egyenletből.
Amúgy az a hülye aki csak a szeméig lát.és a te fizikatanárod forog a sírjában.
Amúgy most nézem hogy valamikor az állítólagban is volt.
Dehát minek is oktassak ekkora b@rmokat mint ti. Főleg aki lehülyézett mint kérdező.Nem is bizonygatok ilyeneknek mint te halj meg hülyén...nehogy valamit is okosadj. Igazad van a föld lapos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!