Tardoskedd kérdése:
Ha a Földön egy 7kg-os golyót pl. 15 méterre tudunk ellökni - a hatszor kisebb gravitációjú Holdon, ugyanazzal az erővel ez hány méterre sikerülne? Mindkét esetben légellenállással nem számolunk.
Figyelt kérdés
jan. 5. 08:46
11/13 anonim válasza:
"Ugye a súly, amit löknek az jó sűrű, jó nehéz és aránylag lassú"
Azt nem írta hogy milyen anyagból van a golyó.
12/13 anonim válasza:
A kérdés szempontjából ugye csak annyiban számít, hogy milyen jól lehet ráfogni, mivel a közegellenállástól eltekintünk. A tömege adott, hogy kicsi azt pedig abból gondoltam, hogy néztem képeket súlylökőkről, például:
[link] enwp.org/wiki/Shot_put#/media/File:Bundesarchiv_Bild_183-44941-0006,_Plihan.jpg
Másrészt a súlylökés szabályzata ír arról, hogy milyen anyagból kell legyen:
[link] Atlétikai szövetség, technikai szabályzat 2019. november (Book C – C2.1, 33.4, 85. oldal teteje).
Az említett vas, sárgaréz és ólom sűrűsége is bőven 7 kg/m³ felett van.
13/13 A kérdező kommentje:
Sajnálom, hogy pontatlanul tettem fel a kérdést. Sportoló súlylökését képzeljük el. A golyó NEM pályán gurul.
jan. 6. 00:21
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!