Igaz hogy a hardron utkoztetoben világegyetemek keletkezhetnek?
Volt ilyen elképzelés, de ennek nem sok alapja van.
Ehhez az kéne, hogy ennyire apró méretben is működjenek a dolgok. Ráadásul ennek annyira gyorsnak kellene lenne, hogy számunkra gyakorlatilag felfoghatatlan.
Irgalmatlanul sok NAGYSÁGRENDRE vagyunk azoktól az energiaszintektől. Szóval nem, nem keletkeznek a részecskegyorsítókban világegyetemek.
Két protonnyaláb összeütközésekor kb. annyi energia szabadul fel, mint mondjuk a légy szárnyának a meglendülése. De az LHC-ban lehet, hogy akár olyan energiaszintek is vannak, mint amikor leesik egy pingponglabda a földre a kezedből.
A makrovilág szintjén ezt észre sem veszed. Összehasonlítani sem lehet.
#5: ugyanilyen erővel mondhatnám én is, hogy te értettél félre valamit, tudniilik a kérdésben nem volt leszögezve a teremtett világegyetem mérete.
Ergo az egyetlen kiindulási alap az az egyetlen világegyetem volt, amit ismerünk... arról pedig tudjuk mekkora. Illetve nem. Mert akkora, hogy nem is tudjuk, mekkora.
Nem, Psycho.
Mivel nem mondta meg a méretet, egyértelmű volt, hogy a kicsi is szóba jöhet, illetve ez az egyetlen lehetőség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!