Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Van egy animáció, amin egy...

Van egy animáció, amin egy lány forog, és lehet úgy is nézni, hogy balra forog, vagy úgy is, hogy jobbra, az hogy van?

Figyelt kérdés

Az agyféltekénktől függ,hogy melyik dominánsabb,hogy merre látjuk forogni,de melyik melyik? Ha pl azt látjuk,hogy jobbra forog,az mit jelent?

Meg van még egy ilyen reklám,hogy egy képen láthatunk egy lányt is,de egy öregasszonyt is,és állítólag 65% nem látja a lányt a képen (én rögtön azt,anyu pl nem),ez hogy van?

2010. nov. 2. 22:14
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
50%
kamu reklámok figyelemfelkeltésre.
2010. nov. 2. 22:21
 2/15 anonim ***** válasza:
45%

a jobb agyfélteke a kreatív, a bal a logikus. Azt hiszem, ha jobbra forog, akkor az a jobb féltekét jelenti, de nem tudom biztosan mert most nem hozza be az oldalt :( de ha beírod keresőbe hogy left brain vs, akkor kiadja.

Az meg, hogy észereveszed-e a lányt a képen, az meg szerencse :)

2010. nov. 2. 22:44
 3/15 anonim ***** válasza:

Itt van egy kép róla:

[link]

amúgy nekem néha erre, néha arra forog.

2010. nov. 2. 23:01
 4/15 anonim ***** válasza:
50%
Nekem nem különülnek el a két agyféltek működése
2010. nov. 2. 23:13
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Hát én akármennyire erőlködök, mindig balra forog. Mondjuk az igaz, hogy tényleg olyan vagyok, amilyet leírnak azokhoz, akik balra látják forogni.
2010. nov. 2. 23:33
 6/15 A kérdező kommentje:
Azt tudom,hogy kamu reklám:D
2010. nov. 2. 23:37
 7/15 anonim ***** válasza:
Nem tudom, mennyire igaz a dolog, de tény, hogy nekem határozottan balra forog és nem is tudom megfordítani az irányt. És valóban "férfi agyam" van. :D
2010. nov. 3. 00:41
 8/15 anonim ***** válasza:

Hmm, ez tényleg érdekes. Nem hittem el először, nekem egyébként a jobb keze felé forgott, de férfi vagyok, és jó vagyok matekból, programozó vagyok, meg elég távol állnak tőlem az érzelmek meg pl az irodalom, bár tény, hogy zenész, és vallásos vagyok.

Csináltam egy screenshotot a csajról, és megpróbáltam belelátni hogy háttal van nekem, és a bal keze a kinyúló. Aztán néztem a gifet megint egy kicsit, kis erőlködés után sikerült belelátnom hogy balra forogjon (azt képzeltem, hogy a hátán vannak a mellei :D). Aztán megpróbáltam megint azt hogy jobbra, és nem ment :) Próbáltam elnézni, másra gondolni, még mindig balra forgott. Aztán megint a melleket hátra képzelős rész jött, sikerült a jobb. De most ha megint nézem, megint az oldalra kinyúló kéz a bal kéz, szal balra forog.

Szerintem egyszerűen az számít hogy hogyan képzeled el az alakot elsőre. Mikor asszociálsz az alakra először hogy ez egy nő, és akkor épp hogy áll, és valószínűleg rögtön szemben képzeled el, mert miért állna háttal, aztán már hozzászoksz hogy jó, akkor ennek a nőnek a jobb/bal keze van oldalra nyújtva, szal csak erre foroghat. Szerintem hülyeség ez a jobb/bal agyfélteke :P

2010. nov. 3. 09:29
 9/15 anonim ***** válasza:
76%

ha könnyen akarod csinálni akkor nézd a lábának az alját +

az árnyékot

na akkor megfordul egy 2 másodpercre és ha ezt megcsinálod mégegyszer akkor arra forgatod amerre akarod pl én fél fordulatonként forgattam "szegény"!:)

2010. nov. 3. 09:42
 10/15 anonim ***** válasza:

Nekem a felemelt lábát lóbálta előre kinyújtva végig. Szóval elfordult vele jobbra, aztán balra, ugyan úgy, végig szemben volt. Persze akkor a lábát néztem. :)

Amúgy elsőre jobbra forgott, de nem tekintem magam se túl érzelgősnek, és szerintem én igenis odafigyelek a részletekre.

Abban, hogy a forgásirányt milyennek látod és akkor melyik agyfétekéd a domináns, lehet ráció, de szerintem túlzott következtetéseket ebből levonni nem lehet. Kb olyannak tartom, mint azt a megfigyelést, hogy az ember, ha kérdeznek tőle vmit, és balra néz, akkor hazudik. De ebből nem vonhatod le azt a következtetést, hogy mindig is egy hazug ember volt...

2010. nov. 3. 10:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!