Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Hányféle sorrendben mehet be...

Hányféle sorrendben mehet be egy terembe 12 fiú és 15 lány, ha semelyik pillanatban ne legyen bent 4-gyel több lány, mint fiú?

Figyelt kérdés
A feladatot koordinátarendszer segítségével modellezni kell. A feladat, hogy a (0,0) pontból egységnyi jobbra és fel lépésekkel hányféleképpen lehet eljutni a (15,12) pontba, figyelembe véve a kitételt. Tükrözési elv is használható.
2011. ápr. 25. 16:36
 1/7 A kérdező kommentje:
Meghatározandó a "tiltott egyenes" egyenlete is.
2011. ápr. 25. 16:43
 2/7 tetris ***** válasza:

Már a feladatot se értem, nemhogy megoldást rá! MIlyen suliban adnak ilyen házi feladatot? Zseniképzőbe jársz?

(szőke nő)

2011. ápr. 25. 17:05
 3/7 anonim ***** válasza:
tiltott egyenes alatt mit értesz? azt az egyenest amit a törött vonalad nem érhet el? ha igen akkor y=x+4
2011. ápr. 26. 10:37
 4/7 A kérdező kommentje:
Nem y=x-4?
2011. ápr. 26. 11:31
 5/7 anonim ***** válasza:
igen -4. bocsi én írtam el
2011. ápr. 26. 11:46
 6/7 anonim ***** válasza:

ohh most látom hogy van még 1 kérdés :S

hát most csak 1 módszer jut eszembe. leírod hogy adott koordinátába hány útvonalon lehet lejutni. (0;0)-ba (0;1)-be és (1;0)-ba 1 kerül és utánna mindenhova az alatta és eggyel balra lévô számok összege. tehát ha (a-1;b)=x és (a;b-1)=y akkor (a;b)=x+y. nah így ki fog jönni hogy (15;12)be hány útvonalon lehet eljutni.

ami fontos hogy ezek a számok azt adják meg hogy ha a bemenôk sorrendje nem számít akkor hány megoldás van.

2011. ápr. 26. 11:59
 7/7 anonim ***** válasza:
és nyilván a "tiltott egyenes"-en elhelyezkedô koordinátákra 0-t kell írni
2011. ápr. 26. 12:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!