A vizlagyitott viz ihato?
A desztillalt vizrol hallottam,hogy talan kimossa az asvanyi anyagokat a szervezetbol, de a vizlagyitos csapvizrol nem gondolnam, hogy artalmas.
Elore is koszonom a hasznos valaszokat.
Pedig hatásra ugyanolyanok.
Iható, de a sókat ilyenkor pótolni kell. Ha jó sósan étkezel (készételekkel), akkor még mindig hiányoznak a magnéziumsók.
Attól függ, hogy mennyire lágyított.
5nk°-ig gond nélkül iható, 5 alatt pótolni kell a sót, mert felborul az ember nátrium háztartása. Izmok begörcsölnek.
A keménységet egyszerű mérőcsíkkal meg tudod nézni.
A kérdés nyilván becsapós, mert korábban is azt tanították, hogy a desztillált vizet nem szabad tartósan fogyasztani. Az ilyen urbanlegend jellegű tanácsok két dolgot felejtenek el rendszeresen.
1. Azok az emberek is életben maradtak, akik olyan vidéken laknak, hogy nagyon lágy forrásvizet fogyasztanak egész életükben.
2. Az ivóvízben jelen lévő ionok nagyságrendekkel nagyobb mennyiségben vannak jelen a zöldségekben, gyümölcsökben, magvakban. [Inkább egy félmarék diót kell enni, mint 6 liter ásványvizet meginni a kellő magnézium ellátottsághoz!]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!