Mi a magyarázata Antonio Diaz teleportációs bűvészmutatványának?
A kérdéses bűvészmutatvány többek között megtekinthető pl. az alábbi linken:
Gondolom mindenki belátja, hogy egy rendkívül jól sikerült bűvésztrükkről van szó, melyre igencsak nehéz megfelelő magyarázatot találni.
Fontos még megjegyeznem - ezt a kérdést azért tettem az "Alkalmazott tudományok" rovatba, hogy megfelelő minőségű felhozatal legyen a válaszadókból, és így legyen némi esélye a kielégítő magyarázat(ok) begyűjtésének.
"az egész doboz teljesen és minden oldalról átlátszó?"
Hogyan van elrejtve a bújtatáshoz szükséges térrész?"
Itt a bemenetel:
Ha a lófarkas csaj 170 cm magas, akkor a "teljesen átlátszó :)))" doboz alján 37 centiméter magas búvóhely van.
Én 170 cm és 80 kg vagyok. Lefeküdtem a földre, magam mellé állítottam egy 30 cm-es vonalzót és jóval alatta elfértem, a legnagyobb "magasságom" fekve a mellemnél és csípőmnél - hasam nincs :) - 27 cm.
Még az asszony is elférne, de az ő méreteit nem árulom el...
Kijövetel:
Ha a cipő 32 cm, mint az enyém, akkor a búvóhely magassága megint csak 37 cm.
Nyilván azért mennek olyan idétlenül, mert középen egy hosszú nyílás van, épp csak a széleken van egy-egy keskeny deszka, amin lépegetnek.
És itt a legalacsonyabb lány bemenetkor:
Kijövetelkor:
Bement hosszúkás arccal, és kijött kerekkel.
Szóval el akarták hiteti, hogy átlátszó a doboz, és ugyanaz jön ki belőle, te pedig - elnézést a kifejezésért - de bevetted...
Üdvözlettel: Justinianus
Justinianus - köszönöm a részletes magyarázatot!
Írod:
"Szóval el akarták hiteti, hogy átlátszó a doboz, és ugyanaz jön ki belőle, te pedig - elnézést a kifejezésért - de bevetted..."
Válasz:
Nem értem, hogy mi alapján veszel engem ennyire hiszékenynek, mert nem "vettem be" semmit. Engem a trükk kivitelének a részletei érdekeltek. A doboz mellesleg tényleg teljesen átlátszó - ezt nem is kell elhitetni, mert tényleg így van!
Mivel nagyon jól kidolgozott illúzióról van szó, így egyáltalán nem olyan magától értetődő, hogy a mindenféle különösebb optikai rejtés nélkül kialakított fenékrészbe képes egymás mellé bepréselődni négy ember, mivel az oldalfekvés már nyilvánvalóan nem lehetséges a csípő és vállszélességek miatt. Nyilván nagyon jól be kellett gyakorolni ezt a szardíniakonzerv pózolást!
A kérdést azért írtam ki, mert feltételeztem valamilyen tükrök vagy lencsehatású Fresnel-fóliák segítségével feljavított rejtési módszert, de így most már világos, hogy a jól begyakorolt összebújásban van a trükk lényege. Furcsa volt számomra az a tény is, hogy gyakorlatilag nulla tartású, hullámzó műanyaglemezekből van a doboz oldala, melyekre a szereplőknek rá kell rakniuk a tenyerüket. Nyilván kapaszkodórúd is kéne oda, ha tényleg ily mód meg is akarnák magukat támasztani valamennyire.
Érdemes még belegondolni abba is, hogy milyen kellemetlen (és bakiveszélyes) lehet akárcsak egy tízperces mozdulatlanságból felugrani és bepózolni álló helyzetbe a rendelkezésre álló néhány másodperc alatt!
:)
"Érdemes még belegondolni abba is, hogy milyen kellemetlen (és bakiveszélyes) lehet akárcsak egy tízperces mozdulatlanságból felugrani és bepózolni álló helyzetbe a rendelkezésre álló néhány másodperc alatt!"
Fiatalon nincs ezzel semmi problema sem
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!