Az önkiszolgáló kassza miért kér borravalót? Valamilyen marketingfogás ez vagy az MI lehet benne?
Még sosem hallottam olyanról, hogy egy önkiszolgáló kassza borravalót kér, mert "gyorsan" elvégezte a feladatot azaz leolvasta a vásárló által behúzott árúcikkek kódját és kiadta a blokkot. Ezt beléjük táplálja a cég, valamilyen markatinges megfontolással?
Vagy lehet hogy egy MI fejlesztés során jött ez a baki? [link]
A másik kérdésem az lenne, hogy ez esetben te adnál borravalót neki?
Nincs itt semmi MI meg marketing. Csak nem szedték ki ezt a lépést a fizetés menetéből, hanem úgy hagyták a szoftvert, ahogy az a rendes kasszáknál is van.
A cikk esete az USA-ban történt. Ott természetes dolog borravalót adni, vagy valamilyen célra "adakozni" egy szimpla áruházi fizetésnél is. Magyarországon nem. Szóval ne keverjük össze a dolgokat. Te vagy én egy rendes humán pénztárosnak se adnánk borravalót, mert itthon ez nem szokás. De ennek semmi köze a programozói bakihoz vagy a cég tudatos döntéséhez, hogy ezt a lépést/kérdést nem veszi ki a fizetés menetéből az automata pénztár esetében sem.
Az usaban minden vendeglatohelyen lehet borravalot adni kartyas fizetesnel. Ott nincs szervizdij de az arakat sem ugy irjak ki mint nalunk. Sokszor sehogy de ha kiteszik akkor is a netto arat latod bar az igaz h nem 27 szazalek az afa hanem mondjuk 6.
Raadasul lehet adakozni is sot ertekelni is
A cikkben leírt esetben teljesen jogosan háborodott föl a kliens. Ha romlik a gazdasági helyzet, akkor automatikusan jönnek az ilyen undorító vadhajtások is.
:-(
Szerintem ugyan úgy szánalmas mint azok az éttermek ahol alapból úgy fizetsz hogy még borravalót is kell adnod.
Nem azt mondom persze hogy nem érdemelnek pénzt. Csak szerintem nagy kitolás hogy a kaja ugyan annyi mint volt és +ba a főnök az alkalmazott kifizetését még rád is hárítja ami amúgy az ő dolga lenne csak hát így több a profit
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!