Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Ultrahangal történő csótány,...

Ultrahangal történő csótány, pók és egyéb rovarok riasztás tudományosan bizonyított, hogy működik? Vagy csak ügyes marketingfogás, hogy vegyszer mentesen is távoltarthatók?

Figyelt kérdés
Az érdekelne még ,hogy vannak e olyan természetes illóolajok amik esetén kísérletileg is kimutatták,hogy riasztó hatásúak? Ha pedig ezek egyike sem jönne be akkor keresek egy olyan irtószert ami emberre és állatra nem veszélye de ha vele befújt területen áthalad bármely pók vagy rovar azt szinte azonnal kinyírja.
2018. aug. 2. 11:51
 1/1 anonim ***** válasza:

A levendula illatától a pókok, molylepkék irtóznak és azzal távol tarthatóak, akár olaj segítségével amit belecsepegtetsz egy kis tál vízbe, de a legjobb a virágja ami erősen illatozik. Nálunk ez például bevált.

Ha van a családban aki dohányzik és tölti a cigit, akkor kérj tőle egy kevés dohányt és kis tálkába téve beteszed a szekrénybe akkor egy ideig szintén távol tartja a molyokat.

Az ultrahangos cuccok jók, szúnyog riasztóknál nálunk beváltak és régen olvastam ezekről, e leginkább az egér, rágcsáló riasztókról írtak hogy azoknál például az a jobb a tesztek alapján is ez jött ki a kutatóknak hogy a váltakozó frekvenciás készülékek a hatékonyabbak. Ez azért van mert ha egy készülék csak egy frekvencián képes működni azt a rágcsálók, mert ilyen fajtát teszteltek, szóval egy idő után ha a készülék közelében vannak de elég távol a hatósugarától azt bizonyos idő után megszokják és egyre közelebb merészkednek a készülékhez mert hozzá szoknak ahhoz a frekvenciához és immunisak lesznek rá szinte. Én akkor azt gondoltam hogy ez hülyeség, mert nekem bevált egy ilyen készülék amikor pár éve egérinvázió volt a házunkban és ez szinte kiüldözte a dögöket, viszont tavaly volt amikor egyetlen egy egér volt a házban, ráadásul egy bizonyos helyiségben volt csak és hiába ultrahangos riasztó nem ment ki. A méreghez nem nyúlt hozzá, a kihelyezett csapdákba sem ment bele akármilyen csalit tettünk be, akár szalonnát akár sajtot, akár valami illatos húsdarabot ami neki jó csemege lenne nem nyúlt hozzá. Akkor egyik ismerősömtől kértem el egy komolyabb ultrahangos riasztót amit a telkén használ, és váltakozó frekvenciás és mondta hogy nagyon jó, kölcsön adta 1 hétre és pár nap alatt eltűnt az egér a házból. Azóta szerzett nekem is egyet, de kisebb teljesítményűt ami nekem idehaza bőven elég és úgy tűnik működik, mert azóta nincs egy darab egér sem a házban.

Tesómék ugyanolyan típust vásároltak mert náluk sajnos patkányból van sok, és mondták hogy azóta egy darab patkányt nem láttak a környéken, mert ők kifejezetten a tyúkólba tették be mert ott észleltek sok patkányt.

2018. aug. 2. 13:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!