A rezet is fel lehet tuningolni szénnel? Létezik "rézacél"?
Figyelt kérdés
Ha nem, miért nem? Ha igen, miben más, mint a vasból készült acélok?2023. máj. 14. 19:50
1/5 anonim válasza:
A rezet más anyagokkal tuningolják, ezeket az ötvözeteket hívják bronznak.
2/5 anonim válasza:
Nem, mert a réz másképpen viselkedik a szénnel mint a vas. Bővebben olvass utána Vas-szén állapotábra és annak egyes részei.
3/5 anonim válasza:
A karbonnal, redukálni lehet a rézércet, ötvözni nem.
- Miért?
Mert nem oldódik benne.
A további kérdésekre a válaszom:
https://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__alkalmazott-tudom..
A #8 válasz.
Igen, én vagyok az a Dunaújvárosból szalajtott metallurgia szakos üzemmérnök. (XD)
Ha nagyon fel akarod tuningolni a rezet tiszta krómmal tegyed! A réz-króm ötvözet hőketeléssel keményíthető.
Vagy talán cirkóniummal. Állítólag az oroszok használtak ilyen ötvözetet rakétatechnikához. Sem a szakirodalomban, sem a neten nem sok nyoma van, csak szivárgó hiányos információ morzsák.
4/5 anonim válasza:
5/5 anonim válasza:
Míg a vassal ötvözetet képez a szén, addig ezt a rézzel nem teszi. A rezet nem tudod szénnel feltuningolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!