Hogy kell kiszámolni, hogy a tésztának mennyi idő kell a hőmérséklet függvényében, és ezt hogy lehet ábrázolni GeoGebrában?
Figyelt kérdés
Pl. van egy olyan állítás, hogy hűtőben 12 óra, szobában 2 óra. Akkor ehhez hozzárendeljük, hogy feltételesen a hűtőben 5°C van, a szobában 25°C. Húzhatnék egy egyenest a grafikonon, de az ilyen baktériumos, meg gombás dolgok inkább exponenciálisak szoktak lenni, mint lineárisak, ezért olyan exponenciális görbe kéne, ami metszi a pontokat. És akkor erről leolvasható, hogy mennyi idő kell mondjuk 13 fokban ugyanahhoz, vagy a görbét másolva eltolva, vagy átszámolva minden egyéb különböző idejű művelet idejét meg lehetne tudni minden hőmérsékleten.2023. febr. 8. 04:10
41/45 anonim válasza:
Tudom hogy van lefelé szélesedö edény, arra céloztam, hogy #29-ben a kérdezö ehhez az edényhez nagyobb párologtató felületet "illesztett", holott ha lefelé szélesedik akkor fölfelé szükül, ergo kisebb lesz a párolgási felület (pl. a vízfelület).
42/45 A kérdező kommentje:
:D
2023. febr. 14. 03:31
43/45 A kérdező kommentje:
Én nem illesztettem semmilyen felületet az edényhez, és az, hogy ha lefelé tágul, akkor felfelé szűkül, nem cáfolat. Én folyamatról beszéltem, és számodra ezek szerint meglepő, de egyrészt, ha felfelé szűkül, lefelé tágul, és párolog, akkor egyre kevesebb marad benne, másrészt az az alján lesz, és a szintje csökken, nem nő, a párologtató felülete pedig nő.
2023. febr. 14. 03:39
44/45 anonim válasza:
"a párologtató felülete pedig nő."
Ez sovinizmus, hagyjuk a genderideológiát.
Amúgy igazad van, elnézést, a csökkenö folyadékszint nálam kimaradt valahogy a képletböl.
45/45 A kérdező kommentje:
Kifejezetten utálom helyesen írni, de máskülönben abba kötnek bele.
2023. febr. 14. 08:55
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!