Hogy kell kiszámolni, hogy a tésztának mennyi idő kell a hőmérséklet függvényében, és ezt hogy lehet ábrázolni GeoGebrában?
Nem csak a hőmérséklet számít. Fontos a cukor tartalom, a liszt minősége, a viztartalom is.
Ha csak egy értékre (hőmérsékletre) szűrnél, pontetlan eredményt kapsz.
Másrészt a hőmérsékletének az íz kialakulására van leginkább hatása, szóval ez ebből a szempontból fontosabb.
Meg kell határozni a balteriumok, gombák pontos fajtáját.
Meg kell határozni az ideális hőmérsékleti tartomanyokat és a nem ideális tartományokban az eltérést a reprodukciós rataban az idealishoz képest.
Utána ezt lehet ábrázolni halmaz diagram segítségével.
Nem fogsz tudni egy görbét felvenni hozzá.
Elöször aszt kell meghatározni pontosan, hogy milyen tésztának, és mihez kell a tésztának idö, aztán lehet kideríteni hogy mennyi.
Elöször olvasva a kérdést a sütésére gondoltam, mivel fözéshez forrásban lévö vizet használunk, ami adja a 100C°-ot.
A magyarázat valamennyire egyértelmüsíti a sütés kizárhatóságát a dologból, hiszen hütövel ezt nehéz kivitelezni.
Akkor már két dolog marad ami közül választani lehet: a meggyúrás és a kelesztés. A meggyúrását megintcsak logikailag megfontolva nem hütöben végezzük, nomeg 12 órát nem kell gyúrni a tésztát hidegben sem.
Namost a kelesztést az az egy dolog zavarja már csak meg, hogy nem minden tésztához adunk élesztöt. Amihez nem adunk, az a gyúrás után mondhatni készen is van.
Tudományos válaszhoz kéretik pontosítani a kérdést.
Ha ez megvan, akkor a kelesztés idötartamának kikalkulásához az 5-ös adja meg a helyes módszert.
Köszönettel:
Dr. Prof. Adj. Honnantudhatnám, a minden tudományok istene
#7
az exponenciális görbe lényege, hogy az x tengelyértékeinek valamelyik hatványa jelenik meg az y tengelyen.
gondold át mégegyszer
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!