Miért építenek szénerőműveket még most is, kínában ha jól tudom. Sokkal olcsóbb, mint az atomerőmű? Vagy az üzemanyag sokkal olcsóbb?
"Persze ellopni az azt majd el fogják."
Ezt fura az USA szemére vetni pont a kínaiakkal szemben :) Még akkor is, ha tényleg így lesz. Talán nincs olyan dolog a világon, amit a kínaiak ne loptak volna már el, ne másoltak volna már le. Eiffel-torony, egy svájci település komplett utcája, még a mi Szabadság hidunk is, villamosostul :D
10/ "A kínaiak dolgoznak a tóriumos erőművön is, amit sose fogunk megbocsátani sem az EU-nak, sem az USA-nak, hogy nem volt hajlandó megcsinálni a háború óta.
Persze ellopni az azt majd el fogják."
A tóriumos erőmű témához annyit, hogy az EU az ITER-en dolgozik. Sőt az ITER-t lényegében a világ fejleszti és nem csak az EU.
Résztvevői:
Európai Unió
Kína
India
Japán
Oroszország
Dél-Korea
Egyesült Államok
További együttműködők:
Ausztrália
Kanada
Kazahsztán
Thaiföld
Egyesült Királyság
Svájc
Az ellopáshoz meg annyit, hogy ha arról lenne szó, megvásárolnák a technológiát.
A fúziós erőműveken dolgoznak 60 éve?
Valamikor biztos meglesz.
A tóriumos lenne mondjuk 15 év.
Csak el kell kezdeni.
"A fúziós erőműveken dolgoznak 60 éve? Valamikor biztos meglesz."
A technológia teljesen új és úgy tűnik a kis méretűek után ennyi idő kellett.
Most itt tart és halad:
2017
2020
2018
2015
Néhány kép dátum nélkül:
---
További képek, hogy hol tart és infók...
Szénerőmű, széntüzelés, szénfűtés!!!!! Talán mégiscsak ez a legjobb, a baj csupán az, hogy még mindég ott tartunk, a szén elégetése működik, ha bőség van, miért ne pocsékolnák!!!!!!
A németek építettek egy szénerőművet, kivonták a nitrogént, az erőmű nem
működött!!!
Az amerikaiak építettek egy szénerőművet, kivonták a szén-dioxidot, az erőmű nem működött!!!!
A kínaiak építenek egy csomó szénerőművet, víz csöves hőcserélővel, van
szén bőven, jó ez így!!!!!
A japánok atomerőművét elvitte a cunami, ami talán annyi hasznot nem hozott, mint amit vitt!!!!!!
Csernobil, nem kell magyarázat, a név elég!!!!!!
Lehet, hogy én vagyok a hülye. én nem pocsékolnám a szenet, mert az egy energia hordozó, amit pocsékolás elégetni, ráadásul környezetszennyező,
és hol vannak a zöldek, akik a környezet védelmét úgy képzelik, ültetünk
fát, ami még abban az évben kiszárad, mert a klímát már ők sem bírják,
persze ha locsolnák néha, talán tovább élnének, néha a karó amihez kikötik hamarabb kizöldell!!!!
De még egyszer leírjam, hogyan kell a szénnel FŰTENI!!!!! Minek, a 3kg-os
forgódugattyús motor sem kell senkinek, még arra sem ha a kis repülőkből hetente egy úgyis lezuhan!!!!!!!!!!
"A szénerőmű nem más, mint egy nagy kazán, ELÉGETIK benne a szenet."
Úgy látszik, sok a szén, a környezetvédők alszanak, vagy kiszáradt fákat ültetnek!!!!( Ez nem vicc, úgyis tüzifa lesz belőle, minek áztassák el!!!)
Én görcsölök. hogy hogyan takarékoskodjak a fűtéssel, ami persze senkit
sem érdekel, de az, hogy egy erőműben csak ELÉGETIK a szenet, ahelyett,
hogy FŰTÉSRE használnák? Aztán azt is olvastam, hogy füstszűrőt használnak, hogy ne szennyezze a környezetet 'ANNYIRA'!! MENNYIRE?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!