Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Mennyit fogyaszt éves szinten...

Mennyit fogyaszt éves szinten például egy 300 literes fagyasztó, vagy például egy csengő reduktor?

Figyelt kérdés
Ha ilyen brutális energia áremelések lesznek, akkor át kell gondolni az állandóan üzemelő fogyasztókat. A műhellyel együtt, úgy 550 KW/h a havi fogyasztásom.
2022. júl. 14. 07:23
 1/10 Kólauborkával ***** válasza:
33%

300 literes fogyasztó? Egy víztartály nem fogyaszt, nem tudom mire gondolsz.

550kW/h, itt is elszámoltál szerintem valamit, ez már bánya üzemeltetésre is elég.

Inkább írd le ami érdekel és segítünk, de most így semmit sem tudok kihámozni a kérdésböl…

2022. júl. 14. 07:37
 2/10 A kérdező kommentje:
Háztartási fagyasztószekrényről van szó, és 550KW / hó fogyasztásról. Mondjuk elbaxtam a KW/h adatot, de hogy a fagyasztó sem világos számodra, az felvet némi kérdést.
2022. júl. 14. 07:52
 3/10 Kólauborkával ***** válasza:
100%

Ja, elolvastam, valóban. Ez meg rendkívül sok dologtól függ, a legegyszerübb ha gépköbyvben elolvasod, mert ma az AAA+ tól kezdve a ZS kategóriáig minden féle hütö létezik, mindenféle fogyasztással.

Hát megnézed mennyi 1kWh ára (kb.: 40 forint) és felszorzod 550kWh-val, ez kb 22.000 forint a mai áron.

2022. júl. 14. 08:29
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha durván megbecsüljük, egy selejtes csengőreduktor max. 5 W-ot, egy régimódi fagyasztószekrény átlag 100 W-ot eszik. Ez havi szinten cca. 76 kWh-t jelent.

Látatlanba más mondja meg, hogy mire megy el a villany a háztartásodban? Tessék kimérni és összeszámolni önállóan!

2022. júl. 14. 08:46
 5/10 TappancsMancs ***** válasza:
100%

Érthető valahol a kérdés, de a fagyasztót nem biztos, hogy az elsők között kellene kiiktatni. Nézd meg mennyire használod? Innen indul. Elvileg használod mint mások is. Tedd fel a kérdést inkább úgy magadnak, hogy elég-e nektek egy kisebb fagyasztó, vagy lecserélnéd egy nagyon kis fogyasztásúra?

Ami ebből fontos, szerintem nem a fogyasztása számszerűen vagy pénzben! Hanem, hogy mennyire tudod csökkenteni a gyakorlatban, vagy akár teljesen kiiktatni a fagyasztót. Most ha lenne egy pontos számod fogyasztásra és egy pontos forint összeged? Akkor mi lenne?

Csökkents amin tudsz. Led izzók, villany ne égjen napközben, csak teli mosógéppel moss, a bevásárló szatyrot és zöldséges szatyrot is használd el szemetes zsáknak, zárd el a vizet vagy vedd egész kicsire zuhanyozáskor. Stb.

Tudom, hogy nem ilyen választ vártál, de számokkal mire mennél? Kidobod a fagyasztót? Mert az szerintem nem menne jelenleg. Csnegőt is most akkor kiszerelnéd? Mondjuk vannak kopogtatók ami egy régi megoldás. :) Meg most gondolj bele a csengőt még naponta sem nyomja meg senki, és ha megnyomja az mennyi ideig lesz használva? Még ha kiszereled sem mész vele sokra.

Cseréld le egy nagyon nagyon kis fogyasztásúra. Ezt tudod tenni. És van a neten rengeteg spórolási, takarékoskodási trükk és tipp. Én például megtanultam ceruzánál vékonyabb vízsugárban kezetmosni. Bár nem jelentene gondot a sima zubogós víz sem, de minden oldalról jobb. Persze kell egy idő mire ilyet megszokja az ember, de ugyanolyan hatékonyan használható. Sőt a zubogó erős víz java része csak lefolyik és nem dolgozik semmit.

Csere ha kell a fagyónak. Tv és számítógép se menjen ha nem használod, kikapcs. Villanyok se világítsanak az egész házban, csak ahol tényleg (!) éppen kell is.

2022. júl. 14. 08:52
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

"Csnegőt is most akkor kiszerelnéd? "

Na, ezért kell olyan csengőt venni, ami nem reduktorral működik, vagy pedig a reduktort kell a kapcsolóra kötni.

Ezzel együtt az összes létező kényelmi készüléked (tv, töltők, stb. stb.) megnézheted, hogy nincs-e állandóra bekapcsolva.

A mostani számítógépek nem kapcsolnak ki! Külön kapcsolós elosztó kell hozzá, ha ki akarod kapcsolni.

Amúgy a fagyasztó szerintem 550W, csak ezres nagyságrendet tévedtél.

2022. júl. 14. 09:15
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Hát most ennek több módja van, hogy megtudd:

- elvileg rá kell legyen cimkézve a fagyasztóra, meg minden más elektromos eszközre is a referenciaérték, hogy mennyi áramot fogyaszt

- ha esetleg mégse, vagy lekopott a cimke, akkor rákeresel gugliban az eszköz konkrét típusára

- vagy veszel egy fogyasztásmérős dugaljat, és akkor egészen pontosan meg tudod mérni: [link]

2022. júl. 14. 09:19
 8/10 NTBS ***** válasza:
100%
Energetikai besorolásától függ. Ne ezen spórolj, mert amit lefagyasztól, az hónapokig bírja, de a bolti árak nap mint nap változnak.
2022. júl. 14. 09:37
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

"550 KW/h a havi fogyasztásom"

Mi az a KW/h? A Watt eleve egy időegység alatt megtermelt vagy felvett energiamennyiség. Olyan van, hogy kWh, vagyis össz. energia. Az 550 kWh kb. 20-22 ezer HUF.

[link]

"például egy 300 literes fagyasztó"

Ahány, annyi féle. Nézd meg a hátulján, mi van ráírva, vagy keress különböző márkákat, általában vannak technikai adatok.

"Mennyit fogyaszt éves szinten"

Megnézed mennyit fogyaszt (W), és felszorzod annyi órával, amennyit használod (Wh).

Non-stop üzemben egy év = 365 nap * 24 óra = 8760 óra.

2022. júl. 14. 10:32
 10/10 anonim válasza:
100%

Már nincs olyan, hogy AAA+ energiaosztály, újragondolták tavaly tavasztól.

[link]

2022. júl. 20. 11:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!