Mekkora egy lefagyasztásnak az a legtovábbi időtartama, amely során egy fagyasztóládában (-18 - -20 C-fok) lefagyasztott és tartott hús még emberi fogyasztásra alkalmas?
Figyelt kérdés
#határidő #baktérium #mélyhűtés #fogyaszthatóság #élettani hatás #mérgező anyag #húsfogyasztás #állati fehérje #bomlási folyamatok #bomlástermékek
2016. febr. 13. 13:07
1/3 anonim válasza:
Az általad írt hőmérsékleten is agy eltérés (akár évek is) lehet a különböző húsfélék között. Nem mindegy hogy hal, rák, kagyló, rovar, szárnyas vagy vágóállat húsáról van szó, vagy valami egyébről. A legtovább egyébként általában a vad- és halhús tartható el, ezek 2-5 évet is kibírnak akár. Valószínűleg az alacsonyabb zsírtartalmuk miatt a háziállatokhoz képest.
Ilyen hőmérsékleten a bomlási folyamatok gyakorlatilag szinte leállnak, a húsfélék ehetetlenségét a bennük található zsír avasodása okozza.
2/3 A kérdező kommentje:
Szürkemarhahúsról van szó.
2016. febr. 13. 13:38
3/3 anonim válasza:
Korlátlan ideig. Csak meg avasodik a zsir de attól még fogyasztható. Van ahol direkt igy készitenek ételeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!