Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » A 2^|x| fv értékkészlete...

A 2^|x| fv értékkészlete [1;+végtelen] vagy [1;+végtelen[? Szóval nyitott, vagy zárt a +végtelen-re nézve?

Figyelt kérdés
2010. szept. 11. 18:22
 1/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem [1; +végtelen], mivel ha a két zárójel befelé mutat, akkor zárt intervallumról beszélünk, vagyis mindkét "szélső" érték még helyes. És mivel a végtelenben nem kapunk olyan megoldást, ami ne lenne jó, ezért szerintem mindenképpen zárt intervallumról van szó.

Krisztián

2010. szept. 11. 18:30
 2/8 anonim válasza:

a végtelen az sztem nyitott intervallum...

most vagyok 10.es...pont most ismételtük..

2010. szept. 11. 18:36
 3/8 A kérdező kommentje:

sziasztok!

a megoldókulcsban nyitottnak van feltűntetve (nem akartam leírni, hogy ne befolyásoljon senkit se)

de! ha valóban nyitott, akkor nem értem. :(

miért az?

Krisztián gondolkodásával megegyezik az enyém, hiszen bármilyen nagy számot megkaphatunk végeredményként, ha kellően nagy x-el dolgozunk.

2010. szept. 11. 18:45
 4/8 A kérdező kommentje:
max. arra tudok gondolni, hogy a végtelen semmilyen esetben sem tekintendő zárt intervallumnak?!
2010. szept. 11. 18:46
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Jól gondolod. Végtelenre nem zárhatsz intervallumot, mert a végtelen nem szám, hanem azt jelenti, hogy bármilyen értéket felvehet az adott oldalról a függvényed.

Tehát végtelenre zárt intervallum nem létezik, végtelen oldalról mindig nyitott intervallumról beszélünk (legalábbis az egyetemes matematikák egy bizonyos részétől most eltekintve).

2010. szept. 11. 19:03
 6/8 A kérdező kommentje:
köszönöm, így már világos! :)
2010. szept. 11. 19:13
 7/8 anonim ***** válasza:

Elnézést a hibás válaszért, én most kezdtem a 9.-et, és mi 8.-ban az intervallamokat így tanultuk. Abban igazatok van (és erre a válasz közben is gondoltam), hogy igazából, mivel a végtelen, nem tudjuk pontosan a végét, ezért nem is lehet "lezárni", marad nyitottan. Viszont ez elméletileg azt jelentené, hogy valahol nem lesz megoldás...

Na, mindegy, hiszek a felsőbbéveseknek :)

2010. szept. 11. 19:44
 8/8 anonim ***** válasza:

leendő 9.edikes: az intervallumoknál ugye az [x,y] azt jelentett, hogy az összes olyan szám, ami nagyobb egyenlő x-nél és kisebb egyenlő y-nál.

Az [x,y[ az összes olyan számot jelöli, ami nagyobb egyenlő x-nél, és szigorúan kisebb y-nál.

Ha az y helyére végtelent írsz, akkor itt az olyan számokról beszélünk, amik kisebbek, mint végtelen. Ez minden számra igaz, tehát ez nem okoz semmiféle gondot, az [1,+végtelen[ az összes olyan számot jelöli definíció szerint, ami nagyobb egyenlő 1-nél.

2010. szept. 11. 21:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!