Hogyan tudom mérni, hogy a ceruza akku ténylegesen tudja e azt , ami rá van írva ?
"Asszongya", hogy 1,2 V , 1450 mAh .
3db van sorba kötve egy LED-es zseblámpában.
Szerintem túl gyorsan meríti le az akkukat.
Feltételezem, hogy az akkuk gyártója átb@ssza a népet.
nekem ez a mAh adat kínainak számít
Mi nem számít kínainak? Hogy ma is ugyanarra buszra kell szállni, mint tegnap, ha ma is ugyanoda mennél, az megy?
Értsem úgy, hogy 1 órán keresztül 1,45 A terheléssel működni fog?
Nem. Ez az adat csak bizonyos ampernél érvényes.
Sok féleképpen mérik, de tipikusan a kapacitás tizedével szokták mérni. Tehát itt 145 mA terheléssel kéne kisütni, és mérni az időt, amig a feszültség cellánként 0.8-1 voltra csökken.
Kéne egy áramgenerátor áramkör, például LM317 feszültség stabilizátor icével, ami végig 145 mA-el terhelné az akukat.
Először is minden akkut külön fel kell tölteni ca. 1,4V végfeszültségre.
Ezután a kapacitás 1 tizedével, az 145mA -al terhelni de nem menni 1V alá.
Ha ezt 10 óra alatt érte el 10*145 1450mAh, ha 8 óra csak, akkor8*145
"Tudod, hogy mi a különbség az Archimedesi és a Konvolut csigaorsók között ?"
Kettőnk között az a különbség, hogy én nem kérdezek bele a gépelemekbe úgy, hogy előre kijelentem, a kör fogalma nekem kínai. :D
5: Végülis ha van türelmed 8-10 oráig követni akkor kézileg is szabályozhatod az áramot. Gyakorlatban kb 20 percenként elég után állítani. 0.8-1 voltnál tekintik kimerültnek a cellákat, de kapacitás szempontjábol nincs nagy különbség. Amikor eléri az 1 voltot utána már kb 15-20 perc mulva 0.8-ra fog merülni.
Amugy egy jóminőségű cellánál kilehetne mérni a megadott kapacitást, legfeljebb 5-10 %-al lehetne kevesebb, mert azért gyártok felfelé kerekítenek. Szerintem reális elvárás, hogy 9 orán keresztül 1 volt fölött maradjon a feszültség 145 mA terheléssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!