Ha a vákuumos csomagba elrakott ételnek ténylegesen légüres tere lenne, akkor az étel megromlana benne, vagy akkor korlátlan ideig elállna?
A védőgázas csomagolás oxigénmentes és a hellyel-közzel fertőtlenített ételt az oxidációtól és az oxigénfüggő baktériumoktól, gombáktól óvja meg.
Ha védőgáz helyett vákuum lenne, romlás szempontjából hasonló lenne az eredmény. De nem azonos.
A vákuumban az étel víztartalma forrva, gyorsan párologva távozna. Egy fix térfogatú vákuumcsomagolást hamar vízgőz töltene meg és máris nem vákuum lenne, hanem kis nyomású vízgőz légkör.
Az anaerob bacik ebben vidáman ellennének. És sok szerves anyag le tud bomlani bakteriális segítség nélkül is. Ha a bomlás gázfejlesztő, azt a vákuum csak gyorsítja.
Szóval a tiszta vákuum tartósítana, de nem sokkal tovább, mint a védőgázas csomi. De közben kiszárítaná a kaját, szóval minőségromlás azért lenne.
Nem igazán van jobb megoldás a mélyfagyasztásnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!