Hogy kell kiszámolni, hogy valami hány perc alatt készül el valahány fokos sütőben?
"aztán mégis azt mondják, hogy tedd 120 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 12 percig"
Akik ezt mondják, azok nem fizikusok vagy mérnökök (akik magát a sütőt kalibrálják, gyártják, tervezik, stb.), hanem szakácsok, cukrászok, vagy egyszerűen csak háziasszonyok, vagy olyanok, akiknek a hobbijuk a sütés-főzés. Tehát: kikísérletezték. Ráadásul nem is laborkörülmények között, hanem a saját kis konyhájukban, ahol a hőmérséklet se állandó, amelyen a tésztát kelesztik, mielőtt a sütőbe rakják, meg úgy általában semmi. Egy idő után mégis azt vették észre, hogy ha 10 percre teszik be, akkor még nyers marad, ha 15 percre, odaég, ha meg 12 percre (amiből simán lesz akár 13 is, mire felhúzzák a konyhakesztyűt, stb.), akkor épp jó lesz. Ezek az adatok mind csak olyan körülbelüliek, nem tudományos pontosság van mögöttük.
"alapból teljesítményre számolják ki, hogy mi kell a megsüléshez, vagy főzéshez vagy akármihez."
Kik?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!