Egy bolygó gravitációja, csak annak tömegétől függ ?
Figyelt kérdés
Azt nem értem, hogy miként akarunk a Marson megtelepedni, ha nincs meg a megfelelő gravitáció ? Úgy tudom alacsony gravitáción nem működik az emberi szaporodás.
"Egy bolygó gravitációja, csak annak tömegétől függ ?"
És a méretétől, ha a felszíni gravitációra gondolsz.
Szóval méret és tömeg.
Azonos tömegű, alacsonyabb sűrűségű és ezért nagyobb átmérőjű bolygón a felszíni gravitáció alacsonyabb.
"Úgy tudom alacsony gravitáción nem működik az emberi szaporodás."
Pontosabban mikrogravitáción, gyakorlatilag nulla G-ben ismerten felléphetnek fejlődési problémák a magzatnál.
De hogy a marsi 1/3 G-n is így van-e, nem tudjuk.
2021. okt. 4. 12:26
2/15 anonim válasza:
Nagy vonalakban a tömegétől és az égitest sugarától. Egyenesen arányos a tömeggel és fordítottan arányos a sugár négyzetével.
2021. okt. 4. 12:30
3/15 anonim válasza:
Kis mértékben beleszól a tengelyforgás is, és ami ebből következik a bolygó formájának eltérése az ideális gömbtől. ( Geoid )
2021. okt. 4. 13:24
4/15 anonim válasza:
Meggyőződésem, hogy szaporodni nulla gravitáció mellett is lehetséges. Bizonyos dolgokat mesterségesen meg kell tenni, de az nem gravitáció.
2021. okt. 4. 16:26
5/15 A kérdező kommentje:
Valamit olvastam, hogy a gravitáció mentes környezetben voltak állat kísérletek, amik nem jártak sikerrel, mert tudom is én torz utódok születtek.
2021. okt. 4. 18:00
6/15 anonim válasza:
"Meggyőződésem, hogy szaporodni nulla gravitáció mellett"
Ez 𝐍𝐄𝐌 meggyőződés kérdése!
Az egyik legalapvetőbb funkció: a fej-farok vég meghatározása - a gravitáción alapul!
Tehát a magasabb rendű élőlények nem tudnak gravitáció nélkül szaporodni!
2021. okt. 4. 22:44
7/15 anonim válasza:
Már az első lépés is kérdéseket vet fel, bár szerintem azok megoldhatóak. A hivatalos információk szerint nem voltak kísérletek arra, hogy hogyan lehet az űrben szexelni, de az embereket ismerve nem tudom elképzelni, hogy "nem hivatalos" kísérlet sem történt. A magzati fejlődés már más kérdés.
2021. okt. 5. 11:29
8/15 Wadmalac válasza:
"a magasabb rendű élőlények nem tudnak gravitáció nélkül szaporodni!"
A Marson van gravitáció.
2021. okt. 5. 11:49
9/15 anonim válasza:
Van, csak nem tudjuk, hogy elég-e ehhez a folyamathoz.
De az első az egész jelenséget kétségbe vonta valami "meggyőződés" alapján. Vagyis tudatlanságból.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!