Miért nem párolog a kóla?
Elvileg mindennek van forráspontja és ha ezt a pontot eléri az anyag akkor gázzá alakul.
Fogtam egy kis mennyiségű kólát ami alapból a szokásos (2L) műanyag üvegében volt, ráillesztettem a kupak helyére egy lufit alá tettem egy edény amibe még vizet is töltöttem és elkezdtem forralni.
Több mint két órája nem megy más a lufiba csak a megmaradt co2 és folyamatosan újra-újra leveszem a gázról hogy megnézzem mitől fúvódott fel egy kicsit a lufin. Hát csak a co2től. Esetleg csak türelem kell? Mit csinálok rosszul?
A lufi belseje nem volt nyirkos véletlenül?
Amúgy ha felfúvódik a lufi, akkor a szája lesz lefelé az üvegre húzva, és a lufi falára kicsapódó víz visszafolyik a kólásüvegbe.
próbáld meg lufi nélkül. tuti siker lesz.
(mire gondoltál, hol fog elpárologni, ha lezárod?)
Lezárt térbeb nen tud eltávozni a víz, ahogy ötös is írta. Mivel a keletkező vízpára nem tud kiszabadulni ezért lecsapódik az üveg falán és visszafolyik az edény ajába.
Valamint nem fogod tudni olyan szinten melegíteni hogy a vízgőz felfulja a lufit, mivel ehhez az egész packot (+ a lufit) 100°C kéne tartanod, hogy ne csapódjon le a vízgőz. Vagy olyan gyorsan melegíteni ami vízfürdőben nem lehetséges.
(meg nem tudom hogy menyire melegíted de 80°C fok minimum ajánlott)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!