Kurzweil tíz legfontosabb jóslata közül melyik fog megvalósulni?
Minden meg fog valósulni kérdés hogy mikorra.
Csipáznám ha a tudatomat fel lehetne tölteni számítógépre:) Azt megvenném. Nagyon pörög az idő, a 2030-as év még jó lehetne, a 2040 már nem biztos, hogy jó lesz.
Nem akarok időpontokat tippelni, ami a jelzésekben van, azt minősítem.
1. fail
2. fail
3. fail
4. kizárt. Még a 3D nyomtatás makroszinten is csak egy fejlődő terület, már sok dologra jó, de molekuláris szint marha messze van.
5. megvolt, most pár éve, még korábban
6. A Neuralink többek közt ilyet is akar. Én korainak érzem az idópontot.
7. A mai tempónak körülbelül duplázódnia kellene, nem kizárt. Az ár az, ami kizárt. :D
8. Nagyon valószínűtlen. Még a komplett agytérképezés is messze van, ehhez meg az aktív tartalmat is tudni kéne scannelni.
9. Kábé az, mint a 7. Nem számol az inflációval.
10. Hát, ezt csak nagyon saccolni tudom, azt sem tudom, mi a mai.
A számítógépek exponenciális terjedésével (hiszen már minden kütyüben van) és a kvantumszámítógép esetleges fejlődésével együtt nem tartom kizártnak.
Szia Wadmalac!
5. Ha a Eugene Goostman 2014-es eredményére gondolsz, akkor azzal kapcsolatban elég erős konszenzus, hogy ha a Turing által eredetileg definiált kritériumokat tekintjük, akkor korántsem ment át a teszten.
7., 9. Bár ez nincs így világosan kimondva, de mivel a jóslatok 2005-ösek, gondolom itt 2005-ös dollárt kell számolni, 1000 akkori dollár 1370 mainak felel meg.
10. A „2040-es évek közepe” az 2045.
Köszi a válaszokat!
5. Az a helyzet, hogy a Turing-tesztnek, az eredeti Turing értelmezés szerint nincs igazán pontos definíciója. Turing maga sem egyértelműen kötötte ki a feltételeket, gyakorlatilag csak egy predikciója volt a 2000-es évre, az alapjául szolgáló "The imitation game" csak a szituációt részletezi. Ki hogy értelmezi. Még azon is megy a vita, hogy mik a konkrét elvárások.
Semmiképpen sem az, hogy pl. tökéletes öntudat-szimulációt kell produkálni.
Szóval minimum ott vagyunk az eredeti Turing értelmezés szerint, hogy a léc még épp leesik vagy csak rezeg.
7.:
Ha inflációval megtoljuk, szerintem körülbelül ott lehet ez is a határon.
10.:
Szerintem a 2040 is elég, de így még jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!