Szintetizátoroknál mennyire fontos a polifónia mennyisége?
Sziasztok!
Teljesen kezdő vagyok a témában, konkrétan tegnap előtt érkezett meg életem első billentyűs hangszere.
Nagyon sok ajánlott kezdő/haladó hangszernél látom, hogy "csak" 32 vagy esetleg 48 polifóniára képes az eszköz. Vásárlás előtt azonban több külföldi cikkben is olvastam, hogy kezdőhangszerként még a 64 is határeset, érdemes legalább 128 polifóniával megáldott billentyűst vásárolni, hogy a későbbiekben ne okozzon gondot annak hiánya.
És mint ahogy említettem, számtalan ajánlott, legjobbnak tartott billentyűs - természetesen bizonyos árkategóriákon belül - csak 48-at tud, vagy kevesebbet. Mi az igazság? Arra már sikerült rájönni, hogy konkrétan mit is jelent ez az egész, de azt nem sikerült kibogózni, hogy mennyire fontos a mennyisége.
Nekem egyébként egy Kurzweil KP100-ast sikerült behúznom kedvezményes áron, ami 128-at tud.
Köszi a válaszokat.
Igazából azért választottam ezt a Kurzweil KP100-ast Casio vagy Yamaha helyett, mert azoknak 32-48-as polifóniájuk volt csak. Korábban megtekintett videók alapján lehet egy évig nem, de a későbbiekben, haladó, vagy egyedi dalok játszásánál okozhatott volna problémát, és tetszik is a hangszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!