Hogyan "gondozzam" a gitáromat? Hogyan kell karban/rendben tartani? Vannak alap dolgok, amit fontos lehet betartani, hogy minél tovább hibátlan minőségű legyen?
Értem ezalatt:
Minden gitározás-gyakorlás után le kell hangolni, majd ha újra használni akarom, akkor meg vissza ?
Ha mindig, minden nap használom, mindig fel van hangolva, akkor nem vetemedik el, hajlik meg-görbül el a nyaka ?
Nincs sajnos helye szegénykének, ezért egy kanapén van rajta, nekiállítva a háttámlának.
Amikor poros lesz, akkor letörlöm egy finom kendővel.
Kezdő gitáros vagyok, és érdekelne, hogy hogyan tudom rendben tartani a gityómat :))
Köszii!
17/L
(UI.: Ti mit játszotok leginkább ?)
Nem kell le-fel hangolgatni, maradhat behangolva végig, nem lesz tőle semmi baja. A kanapén támasztás viszont nem biztos, hogy a legjobb ötlet. Érdemes venni egy gitártartó állványt, ilyesmit:
Amit viszont megtehetsz, az az, hogy gitározások előtt moss kezet, így a húrok hosszabb élettartalmúak lesznek.
Sziasztok!
Köszi a válaszokat.
Már azt hittem, hogy kellene valamit csinálni vele (pl ez a fel-le hangolás) amit eddig nem tettem.
De akkor megkönnyebbültem.
Nektek is jó gitározást! 🤘
Fontos hogy mindig SZÁRAZ, lehetőleg egy pamut, frottír darabbal tisztogasd.
Vannak ilyen gitárápoló bizbaszok...ha van rá igényed. Én a dunlop fogólap-kezelő kenceficéjét (citromolaj) használom nagynéha...azon kívül hogy jó illatú lesz egy kis ideig a gitárod én más hasznát eddig még nem fedeztem fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!